Antena 3 Coronavirus 380 de români din Italia au ajuns la Constanța, însă nu vor mai sta în carantină pe litoral

380 de români din Italia au ajuns la Constanța, însă nu vor mai sta în carantină pe litoral

de M.Z.    |    28 Mar 2020   •   10:04
380 de români din Italia au ajuns la Constanța, însă nu vor mai sta în carantină pe litoral
Sursa foto: Pixabay

Un număr de 380 de români repatriați din Italia și îmbarcați în două avioane au aterizat vineri seară pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța. 

Aceștia vor merge în carantină în județele lor și nu în hotelurile de pe litoral, așa cum s-a întâmplat până acum.

Cetățenii români aduși prin misiunea umanitară pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța vor fi transportați către județele de domiciliu, a anunțat Prefectura Constanța.

Până vineri, pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța mai ajunseseră 705 persoane, îmbarcate în cinci aeronave venite din Torino, Roma și Veneția.

605 dintre acestea au intrat în carantină instituționalizată într-un hotel din Mamaia și în sanatoriul de la Techirghiol, iar 100 au fost transportate și carantinate în județul Tulcea.

"Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate.

Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă", se arată în comunicatul remis presei.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close