Antena 3 CNN Coronavirus Ambasada României în Austria, anunț pentru românii care tranzitează țara

Ambasada României în Austria, anunț pentru românii care tranzitează țara

Ambasada României în Austria a transmis românilor măsurile luate de austrici cu privire la combaterea pandemiei de coronavirus.

Ambasada României în Austria, anunț pentru românii care tranzitează țara
Sursa foto: Antena 3
17 Mar 2020   •   11:22

ÎN ATENŢIA CETĂŢENILOR ROMÂNI CARE TRANZITEAZĂ AUSTRIA!
Vă comunicăm măsurile cu privire la controlul/monitorizarea intrărilor din zone/țări afectate (controale la frontieră, eventuale măsuri de carantină/izolare):
• Nu se permite în prezent intrarea în Ungaria la vama terestră cu Austria (Nickelsdorf) cetățenilor români care călătoresc spre România, precum și altor cetățeni ai SM UE care doresc să intre în Ungaria (intră exclusiv cetățenii ungari și transportul de marfă).
• Austria a introdus controale la frontierele cu: Italia, Elveția, Liechtenstein, Ungaria și Slovenia. (Notă: Germania a instituit din 16.03 controale severe la granița cu Austria, poate fi refuzată trecerea.
• A fost interzis accesul dinspre Italia, al persoanelor care doresc să rămână în Austria și nu posedă certificat medical care atestă starea de sănătate, nu mai vechi de 4 zile (în limba germană, engleză, franceză sau italiană). Cetățenii care sosesc din Marea Britanie și Irlanda de Nord, Rusia, Olanda, Ucraina, Elveția, Liechtenstein, Franța, Spania, pot intra in Austria doar dacă intră în carantină la domiciliu sau prezintă certificat medical care atestă starea de sănătate, nu mai vechi de 4 zile.
• Pot intra pe teritoriul Austriei cetățenii austrieci și cetățenii străini fără certificat medical și care au domiciliul sau reședința în Austria, cu obligația de a intra în carantină 14 zile la domiciliu.
• Este permisă intrarea dinspre Italia, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Rusia, Olanda, Ucraina, Elveția, Liechtenstein, Franța și Spania și tranzitarea fără oprire a teritoriului Austriei pentru: (1) persoane care călătoresc spre alte țări, fără oprire și cu semnarea unei declarații în acest sens, dar numai în măsura în care poliția de frontieră nu decide altfel; (2) transportul de marfă, navetiștii în interes de serviciu, forțele de intervenție.
• Au fost suspendate trenurile cu Italia și o serie de alte destinații (Slovacia, Republica Cehă, Spania, Franța, Liechtenstein ), inclusiv România. Se reduce numărul de trenuri cu Elveția și au fost suspendate zborurile de pasageri cu: Italia, China, Coreea de Sud și Iran și începând cu 16 martie a.c. s-au suspendat zborurile către Spania, Franța și Elveția.

×
Subiecte în articol: Austria coronavirus
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close