Antena 3 CNN Coronavirus Ambulanța Galați, asaltată de apelurile celor infectați cu COVID-19: Sute de solicitări nu au fost onorate

Ambulanța Galați, asaltată de apelurile celor infectați cu COVID-19: Sute de solicitări nu au fost onorate

Sute de solicitări la Serviciul Județean de Ambulanță Galați nu au fost onorate din cauza creșterii numărului de apeluri legate de pandemie. Reprezentanții serviciului de urgență spune că solicitările sunt triate în funcție de gravitatea lor și că ambulanța este sub asediu.

Ambulanța Galați, asaltată de apelurile celor infectați cu COVID-19: Sute de solicitări nu au fost onorate
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    30 Sep 2021   •   18:00

Serviciul de Ambulanță Județean Galați a înregistrat un număr record de solicitări, cele mai multe fiind cazuri legate de pandemia COVID. Trendul este crescător, lucru care îi îngrijorează pe angajații din sistemul medical, potrivit Mediafax.

„Avem 300 de solicitări într-o singură zi, este cel mai mare număr de solicitări din ultimii ani. Majoritatea este formată din persoane infectate cu COVID 19, persoane care au intrat în contact cu persoane infectate sau persoane care solicită testare”, a explicat medicul Mihai Polinschi.

„Suntem sub asediu, ar trebui un număr dublu de echipaje. Noi pe o tură avem 24-25 de echipaje în tot județul. Din ultimele zile avem aproximativ 200 de solicitări neonorate. Le triem în funcție de gravitate, nu avem altă variantă”, a mai precizat Mihai Polinschi.

În ultimele 24 de ore, în județul Galați au fost confirmate 364 de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close