Antena 3 CNN Coronavirus Angela Merkel: Germania nu s-a mai confruntat cu o asemenea provocare de la al Doilea Război Mondial

Angela Merkel: Germania nu s-a mai confruntat cu o asemenea provocare de la al Doilea Război Mondial

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, le-a transmis cetățenilor să respecte restricțiile impuse de autorități pentru a ajuta la limitarea răspândirii COVID-19.

Angela Merkel: Germania nu s-a mai confruntat cu o asemenea provocare de la al Doilea Război Mondial
18 Mar 2020   •   20:55

Angela Merkel a spus că e cea mai mare provocare cu care se confruntă Germania, după al Doilea Război Mondial.

"Trebuie să limităm cât mai mult riscul de a ne infecta unii pe alţii. Epidemia de coronavirus ne schimbă dramatic vieţile. Ideea noastră despre normalitate, viaţă publică, interacţiuni sociale este testată cum nu a mai fost până acum", a declarat Angela Merkel, conform site-ului T-online.de.

"În cadrul democraţiei, deciziile politice sunt transparente şi le explicăm. (...) Fiecare cetăţean trebuie să înţeleagă că are propria responsabilitate. Este o criză serioasă şi trebuie tratată cu seriozitate. Germania nu s-a mai confruntat de la al II-lea Război Mondial cu o provocare care să necesite atât de mult solidaritate", a subliniat Angela Merkel.

"Vreau să transmit clar că ne confruntăm cu o epidemie şi că Guvernul federal şi guvernele landurilor fac tot posibilul pentru a proteja comunităţile şi pentru a limita efectele negative de natură economică, socială şi culturală. Dar trebuie să înţelegeţi că este nevoie de contribuţia fiecăruia. (...) Germania are un sistem medical excelent, poate unul dintre cele mai bune din lume. Acest lucru poate să ne ofere încredere. Însă spitalele noastre ar fi depăşite de situaţie dacă ar fi internate în scurt timp multe persoane care ar suferi de coronavirus", a adăugat Angela Merkel.

Numărul deceselor a ajuns la 28 în Germania, iar numărul total de cazuri de coronavirus a depăşit 11.900, conform gisanddata.maps.arcgis.com.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close