Antena 3 CNN Coronavirus Elevii de gimnaziu revin în clase cu masca pe figură, în Anglia

Elevii de gimnaziu revin în clase cu masca pe figură, în Anglia

Măștile faciale de protecție vor fi obligatorii în clasele gimnaziilor din Anglia, pe fondul răspândirii variantei Omicron, transmite BBC.

Elevii de gimnaziu revin în clase cu masca pe figură, în Anglia
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    02 Ian 2022   •   16:53

Măsura, decisă de guvern, este temporară și are scopul de a liniști îngrijorările corpului profesoral, în contextul în care școlile rămân deschise pentru cursuri cu prezență, adaugă sursa citată.

Șase sindicate ale personalului didactic din Anglia au cerut acțiuni urgente pentru a limita răspândirea coronavirusului, avertizând că examenele naționale sunt în pericol în absența măsurilor de protecție.

Sindicatele au mai cerut unități de purificare a aerului, sprijin financiar pentru acoperirea absențelor, ajutor la testarea COVID în locație și o relaxare a inspecțiilor Biroului britanic pentru standarde în educație, Ofsted.

Școlile din Regatul Unit se deschid după vacanța de Crăciun, săptămâna viitoare iar elevii vor fi testați la fața locului.

Până în prezent, Anglia era singura dintre cele patru națiuni din Regatul Unit unde măștile faciale nu erau recomandate elevilor în timpul orelor.

În condițiile noii decizii a guvernului, profesorii nu vor fi însă obligați să poarte mască.

Conform anunțului făcut de Nadhim Zahawi, ministrul educației, măsura purtării măștii de către elevi, la cursuri, se va aplica până pe 26 ianuarie.

În Anglia funcționează 24.400 de școli, notează BBC.

×
Subiecte în articol: elevi gimnaziu Anglia omicron
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close