Antena 3 CNN Coronavirus A venit ”Ziua libertăţii” în Anglia: s-au ridicat aproape toate restricțiile, iar purtarea măştii nu mai este obligatorie

A venit ”Ziua libertăţii” în Anglia: s-au ridicat aproape toate restricțiile, iar purtarea măştii nu mai este obligatorie

Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia luni, redenumită ''Ziua libertăţii'' în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe mulţi oameni de ştiinţă şi responsabili politici

A venit ”Ziua libertăţii” în Anglia: s-au ridicat aproape toate restricțiile, iar purtarea măştii nu mai este obligatorie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Iul 2021   •   10:19

Totuşi, premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat duminică pe britanici să fie precauţi şi să se autoizoleze, când li se cere.

Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia luni, redenumită Ziua libertăţii în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe mulţi oameni de ştiinţă şi responsabili politici, relatează AFP.

Începând de la miezul nopţii în Anglia, sălile de spectacol şi stadioanele se pot redeschide la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane reunite.

Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat duminică pe britanici să fie precauţi şi să se autoizoleze atunci când li se spune, într-un mesaj video lansat în ajunul ridicării majorităţii restricţiilor anti-COVID-19 în Anglia.

Şeful executivului i-a încurajat de asemenea pe conaţionalii săi să-şi facă şi "a doua injecţie" atunci când li se solicită acest lucru, notează Reuters.

Cluburi cunoscute din Anglia, precum E1, Ministry of Sound, Fabric sau Egg (Londra), Pryzm din Bristol, sau Powerhouse din Newcastle s-au redeschis la miezul nopţii, la scurt timp după ce restricţiile au fost ridicate.

"E un moment pe care îl aşteptam, pe care clienţii noştri îl aşteptau. Abia aşteptăm să îi vedem pe toţi pe ringul de dans pentru prima dată în ultimele 16 luni. A fost o aşteptare lungă, dar am ajuns până aici", a declarat Tristan Moffat, directorul unui astfel de club, potrivit Daily Mail.

În timp ce unii dansau în cluburi, mii de englezi sunt îngrjoraţi că relaxarea restricţiilor este prematură.

Conform unui sondaj realizat între 5 şi 15 iulie, 73% dintre englezii care obişnuiau să meargă în cluburi înainte de pandemie au spus că nu se simt confortabili să se întoarcă la viaţa dinaintea restricţiilor.

Conform aceluiaşi studiu, 59 % dintre respondenţi au spus că nu s-ar simţi încă în siguranţă să meargă la concerte în spaţii închise. 

×
Subiecte în articol: Anglia restricţii COVID-19 cronavirus
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close