Antena 3 CNN Coronavirus Anticorpi anti COVID-19 descoperiţi la un nou născut a cărui mamă a fost vaccinată

Anticorpi anti COVID-19 descoperiţi la un nou născut a cărui mamă a fost vaccinată

O echipă de cercetători americani a detectat anticorpi împotriva COVID-19 în sângele din cordonul ombilical al unui nou născut a cărui mamă a fost vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2, relatează miercuri EFE.

Anticorpi anti COVID-19 descoperiţi la un nou născut a cărui mamă a fost vaccinată
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2021   •   22:00

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Atlantică din Florida, acesta este primul caz cunoscut al unui sugar în al cărui sânge a fost detectat  unul dintre cei cinci anticorpi pe care organismul îi produce pentru a se apăra de agenţi patogeni (imunoglobulina IgG) şi care este asociat virusului SARS-CoV-2, a informat, miercuri, EFE.

Femeia a născut o fetiţă, cu evoluţie normală, căreia i s-au prelevat mai multe probe de sânge din cordonul ombilical. Acestea au fost trimise la laborator pentru a se realiza un test de anticorpi împotriva noului coronavirus.

Între timp, mama a primit a doua doză de vaccin de la Moderna, urmându-se protocolul de vaccinare cu rapelul la 28 de zile.

Rezultatele au indicat detectarea de anticorpi IgG în sângele din cordonul ombilical al bebeluşului împotriva proteinei S a SARS-CoV-2 (folosită de virus pentru a penetra celula umană).

"Am demonstrat că anticorpii IgG împotriva SARS-CoV-2 sunt detectabili în testul de sânge prelevat din cordonul ombilical al unui nou-născut după ce mama a primit o singură doză de vaccin", au subliniat cercetătorii care au precizat că, deşi este vorba de primul caz consemnat, există totuşi o protecţie şi o scădere a riscului de infectare cu SARS-CoV-2 în cazul în care mama este vaccinată.

Nu se cunoaşte însă gradul de protecţie de care beneficiază nou-născuţii şi momentul ideal când trebuie vaccinate femeile însărcinate, astfel încât este nevoie de mai multe studii pentru a se evalua cantitatea şi durata anticorpilor neutralizanţi prezenţi în organismul bebeluşilor.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: anticorpi bebelus abandonat mama vaccinare
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close