Antena 3 Coronavirus Anunțul care dă fiori reci românilor! Dr. Virgil Musta: Vor muri la domiciliu

Anunțul care dă fiori reci românilor! Dr. Virgil Musta: Vor muri la domiciliu

de Laura Dinu    |    28 Iul 2020   •   09:45
Anunțul care dă fiori reci românilor!  Dr. Virgil Musta: Vor muri la domiciliu
Sursa foto: Hepta

Medicul infecționist Virgil Musta a declarat, luni seara, că există soluții de limitare a răspândirii coronavirusului pe care autoritățile le-ar putea implementa, însă acestea nu sunt pe placul cetățenilor. De asemenea, acesta a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că, dacă nu se vor impune măsuri stricte, România va ajunge la situația dramatică prin care au trecut Spania și Italia.

În contextul în care premierul Ludovic Orban a declarat luni că se ia în calcul introducerea obligativității purtării măștii în zonele aglomerate, chiar dacă sunt în aer liber,  medicul de la Timișoara consideră că este necesară o astfel de regulă, în contextul în care zonele aglomerate pot deveni focare de infecție, chiar dacă sunt în aer liber:

Eu consider că în orice zonă sau în orice activitate, trebuie să evaluăm riscurile și dacă există risc de contaminare în zona respectivă vor trebui luate măsuri. Dacă într-o zonă, chiar dacă este în aer liber, oamenii stau unul lângă altul și respiră unul în fața celuilalt sau tușesc sau strănută, acea zonă poate deveni un focar de contaminare și de îmbolnăvire. De aceea, eu cred că orice activitate trebuie evaluată și să se ia măsuri pentru a nu deveni un factor de contaminare mai departe”, a declarat medicul. 

Virgil Musta: Riscăm ca lumea să moară la domiciliu pentru că nu mai are unde să se interneze

Eu cred că și aici, în momentul în care se constată că se adună prea multă lume la grătare, undeva în afara stațiunii, această activitate trebuie făcută sub control sau interzisă. Există soluții, dar nu toate sunt populare și ușor de luat, dar dacă nu luăm aceste măsuri și nu ne trezim în acest ultim moment, în acest al 12-lea ceas, riscăm să luăm calea Italiei și Spaniei sau a Franței, în care sistemul de sănătate să fie copleșit și lumea să moară la domiciliu pentru că nu mai are unde să se interneze. Nici nu vreau să mă gândesc la un asemenea scenariu. Eu încă sper că vom depăși cu bine această perioadă mai dificilă din viața noastră și, până la urmă, persoanele responsabile vor câștiga acest război”, a mai spus Musta la b1.

Virgil Musta a tras și un semnal de alarmă cu privire la faptul că ”din cauza afluxului mare de pacienți internați în ultimele zile, locurile din spitale au devenit insuficiente”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close