Antena 3 CNN Coronavirus Apple și Google lucrează în parteneriat pentru a informa oamenii din întreaga lume dacă au avut contact cu un pacient infectat cu COVID-19

Apple și Google lucrează în parteneriat pentru a informa oamenii din întreaga lume dacă au avut contact cu un pacient infectat cu COVID-19

Apple și Google vor lucra împreună pentru prima oară, cu scopul de a creea o modalitate prin care să informeze persoanele care au intrat în contact cu pacienți infectați de COVID-19.

Apple și Google lucrează în parteneriat pentru a informa oamenii din întreaga lume dacă au avut contact cu un pacient infectat cu COVID-19
Sursa foto: Pixabay
10 Apr 2020   •   23:48

Inițial, cele două companii își propun să creeze un software prin care să ajute aplicațiile dedicate răspândirii virusului, dar ulterior își doresc să lanseze o aplicație proprie, care să fie folosită la nivel mondial. 

Apple și Google au declarat că nu vor stoca datele cu caracter personal, iar participarea la un astfel de proiect va fi voluntară.

Sistemul va funcționa prin stabilirea unei legături Bluetooth înte telefoanele din jur, iar dacă o personă este depistată cu COVID-19, cei care au avut legătura stabilită vor primi o notificare. Tehnologia ar putea fi gata la mijlocul lunii mai. 

Astfel de sisteme de depistare a contactului sunt folosite și în Coreea de Sud, Israel și Polonia. Germania, Franța și Marea Britania iau și ele în considerare o astfel de metodă pentru a urmări persoanele infectate. 

Dacă va reuși, proiectul va ajuta țările din întreaga lume să relaxeze din măsurile luate în criză.   

 

×
Subiecte în articol: Google Apple
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close