Antena 3 CNN Coronavirus Arafat: Nu-i ascultaţi pe cei care spun despre COVID-19 că e o "biată gripă". Bolile banale nu ucid atâta personal medical care îşi face datoria

Arafat: Nu-i ascultaţi pe cei care spun despre COVID-19 că e o "biată gripă". Bolile banale nu ucid atâta personal medical care îşi face datoria

Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă, medicul Raed Arafat, atrage atenţia că virusul SARS Cov-2 nu provoacă "o biată gripă", aşa cum spunea recent un profesor în medicină şi face apel la populaţie să respecte în continuare măsurile de prevenire a infecţiei.

Arafat: Nu-i ascultaţi pe cei care spun despre COVID-19 că e o "biată gripă". Bolile banale nu ucid atâta personal medical care îşi face datoria
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    20 Iun 2020   •   10:30

În plus, explică medicul, "gripa obişnuită, chiar dacă duce la decesul unui număr de pacienţi anual, aceasta nu ucide personalul medical care îngrijeşte pacienţii respectivi. COVID-19 este o boală serioasă, fără tratament şi fără vaccin".

 

"Acum câteva zile, un profesor în medicină spunea, într-un interviu despre COVID-19, că este vorba doar despre o "biată gripă"!

În lume, zeci de mii de persoane din domeniul medical s-au infectat cu virusul care cauzează Covid-19, unii ajungând să fie în stare critică.

Recent, Biziday a publicat o ştire despre faptul că decesele cauzate de COVID-19 în rândul cadrelor medicale din Rusia au ajuns la aproape 500. În SUA, numărul deceselor cadrelor medicale a atins aproximativ 600, iar în Italia, Spania, China şi alte ţări, decesele în rândul cadrelor medicale au fost tot la un nivel ridicat.

În România, am pierdut colegi de la serviciile de ambulanţă, Pompieri, Poliţie, secţiile din spitale, iar unii au fost salvaţi la limită după o lungă luptă între viaţă şi moarte pe paturile de terapie intensivă.

Oare este chiar vorba despre o "biata gripă" cum spunea colegul nostru profesor?

Gripa obişnuită, chiar dacă duce la decesul unui număr de pacienţi anual, aceasta nu ucide personalul medical care îngrijeşte pacienţii respectivi. COVID-19 este o boală serioasă, fără tratament şi fără vaccin, care continuă să se răspândească pe plan mondial. Peste 8.500.000 de persoane infectate şi aproape de 500.000 persoane decedate pe plan mondial, iar pandemia încă este la începutul ei, dacă luăm în considerare întregul mapamond.

Arafat: Nu ascultaţi pe cei care încearcă să vă convingă că această infecţie este una banală

Indiferent de ce comenteaza unii şi afirmă alţii despre această pandemie, indiferent de cât încearcă unii să vă convingă că măsurile luate au fost exagerate şi că această boală nu este aşa de gravă, intrând în logica conspiraţiei mondiale, COVID-19 este o problemă serioasă de sănătate publică, iar limitarea răspândirii acestei boli depinde de noi toţi.

Nu ascultaţi pe cei care încearcă să vă convingă că această infecţie este una banală. Bolile banale nu se răspândesc cu viteza cu care COVID-19 se răspândeşte şi nu ucid sute de mii de oameni şi mii de persoane din domeniul sanitar care mor la datorie îngrijind pe cei infectaţi cu virusul care cauzează această boală.

Ştiu cât de greu a fost tuturor cu măsurile de distanţare şi restricţiile care au fost impuse, dar singura soluţie pentru a evita o creştere exponenţială a numărului infectărilor este de a respecta măsurile de prevenţie prevăzute, cum ar fi purtatul măştii în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun, evitarea zonelor aglomerate, aplicarea măsurilor de igienă şi colaborarea cu autorităţile pentru a reuşi, împreună, să diminuăm, cât de mult posibil, impactul acestei boli în următoarea perioadă", a scris medicul Raed Arafat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat coronavirus

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close