Antena 3 CNN Coronavirus Arafat: „Situația este în dinamică. Ne putem trezi oricând că n-avem locuri în spitale”

Arafat: „Situația este în dinamică. Ne putem trezi oricând că n-avem locuri în spitale”

Oricând un spital internează 2-3 pacienți în terapie intensivă și ne trezim că nu mai avem locuri și va trebui să ducem o parte din bolnavi în altă parte, a spus șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, joi, la Antena 3.

Arafat: „Situația este în dinamică. Ne putem trezi oricând că n-avem locuri în spitale”
Sursa foto: Hepta
25 Iun 2020   •   20:00

„Dacă dăm individului dreptul de a spune „eu nu vreau să rămân în spital chiar dacă știu că sunt simptomatic și pot să transmit”, dacă nu mai putem să îl controlăm într-un fel, să îi spunem că rămâne acasă ...aici e similară treaba cu un avion cu pasageri și le cerem să voteze cum vor să fie pilotat avionul și dacă vor să nu mai poarte centură de siguranță.

Cred că vom avea probleme serioase în gestionarea problemei mai departe, dar nu vreau să mă pronunț anterior. Vreau să vedem ce zice Curtea Constituțională exact, ce interpretări au juriștii și ce ce soluții vin”, a spus Arafat, joi, la Antena 3.

Vedem ce măsuri luăm după motivarea CCR, a precizat Raed Arafat. Curtea Constituțională a decis, joi, că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. De asemenea, judecătorii CCR au stabilit că izolarea, carantina și internarea nu pot fi dispuse prin ordin de ministru.

Arafat: Ne putem trezi oricând că n-avem locuri în spitale

„Situația este în dinamică pentru că oricând un spital internează 2-3 în terapie intensivă și ne trezim că nu mai avem locuri și va trebui să ducem o parte din bolnavi în altă parte.

Cea mai bună soluție rămâne soluția de prevenire a răspândirii. Dacă individul nu înțelege acest lucru și nu respectă regulile riscul este să crească numărul cazurilor și mai mult”, a mai spus secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne.

Raed Arafat: „Vedem ce măsuri luăm după motivarea CCR”

Alte 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore - unul dintre cele mai ridicate niveluri ale numărului zilnic de îmbolnăviri - astfel că bilanţul a ajuns la 25.286.

Totodată, s-au înregistrat 10 decese, numărul total fiind de 1.565, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat locuri spitale
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close