Antena 3 CNN Coronavirus ASE și Politehnica București au anunțat suspendarea cursurilor

ASE și Politehnica București au anunțat suspendarea cursurilor

Academia de Studii Economice București și Universitatea Politehnica din București au anunțat că suspendă cursurile începând de joi, 12 martie.

ASE și Politehnica București au anunțat suspendarea cursurilor
Sursa foto: Facebook
11 Mar 2020   •   11:00

Reprezentanții ASE au anunțat că vor fi suspendate toate activitățile didactice de tipul față în față până pe data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire. Cursurile se vor desfășura online.

"Conform HOTARARII nr. 82/11.03.2020 cu privire la aprobarea acțiunilor de prevenție și monitorizare a răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19) la nivelul comunității universitare a ASE, Rectorul ASE hotaraste:

a) Suspendarea, incepand cu data de 12.03.2020, a tuturor activitatilor didactice fata in fata, precum si a altor activitati derulate in cadrul universitatii, activitati care implica aglomerari de persoane (conferinte, mese rotunde, competitii sportive, prelegeri s.a.) . Activitatile didactice programate in perioada 12-15 martie 2020, precum si cele care nu se pot desfasura exclusiv online, vor fi recuperate dupa un grafic stabilit de catre conducerea fiecarei facultati in parte.

b) In perioada 16.03.2020-31.03.2020, activitatile didactice se vor desfasura online,utilizand platforma ASE (online.ase.ro). In caz de necesitate, perioada se va putea prelungi.

c) Dupa consultarea institutiilor statului se va decide cu privire la reorganizarea activitatilor din caminele studentesti", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ASE.

Decizia vine după ce rectorii de la ASE, Politehnica, precum și de la alte cinci instituții de învățământ superior, au transmis o scrisoare comuncă prin care au solicitat Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și Ministerului Educației să clarifice posibilitatea de suspendare a cursurilor.

De asemenea, și Universitatea din București a anuțat suspendarea cursurilor de miercuri, 11 martie, de la ora 14:00, până pe 29 martie, cu posibilitate de prelungire. Activitatea didactică se va putea desfășura online.

Mai mult, toate școlile din România rămân închise începând de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie, având în vedere situația creată de răspândirea coronavirusului în țara noastră, a anunțat premierul Ludovic Orban în urmă cu două zile.

 

×
Subiecte în articol: Universitatea Politehnica
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close