Antena 3 CNN Coronavirus Asistentă de la Spitalul Marie Curie, testată pozitiv cu coronavirus. A interacționat cu alți patru colegi

Asistentă de la Spitalul Marie Curie, testată pozitiv cu coronavirus. A interacționat cu alți patru colegi

Asistentă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie", diagnosticată cu coronavirus.

Asistentă de la Spitalul Marie Curie, testată pozitiv cu coronavirus. A interacționat cu alți patru colegi
15 Mar 2020   •   17:38

Femeia a fost testată, iar rezultatul a ieșit pozitiv, motiv pentru care a fost internată la Spitalul Victor Babeș.

Asistenta a participat la un eveniment pe data de 8 martie, unde a fost prezentă și o familie ai cărei membri au fost testați pozitiv cu coronavirus.

"Este vorba de o doamnă asistentă care a fost la un eveniment în data de 8 martie cu o familie. Această familie a fost ulterior confirmată ca fiind pozitivă pentru infecţia cu noul coronavirus. În cursul zilei de marţi doamna a aflat de această suspiciune în momentul când era la serviciu. Perioada cât a stat dânsa la serviciu a fost destul de scurtă, sub o oră. Aflând de această suspiciune, s-a autoizolat ea şi familia ei şi a fost confirmată pozitiv cu infecţia cu noul coronavirus", a spus medicul epidemiolog Carmen Murariu, de la Spitalul Marie Curie pentru observator.tv.

Se pare că femeia ar fi intrat în contact direct cu alți patru angajați din spital.

"Persoane directe din câmpul ei de activitate au fost trei şi pe drum până la serviciu s-a mai întâlnit cu o altă doamnă asistentă din altă secţie, cu care a acţionat peste 15 minute", a declarat medicul epidemiolog Carmen Murariu.

Nicio persoană dintre cele cu care a interacționat nu e medic.

"Doamna care este confirmată e în izolare de atunci la domiciliu şi venind astăzi confirmarea am autoizolat şi celelalte persoane. [...] Dezinfecţie se face în mod constant, periodic. De minim trei ori pe zi cu toate substanţele care au indicaţie pentru acest tip de virus: dezinfecţie rapidă asupra suprafeţelor cu produse pe bază de alcool, dezinfecţie cu dezinfectant de nivel înalt pe bază de clor. Deci măsurile se iau în mod constant. Sigur că acum intensificăm măsurile", a mai spus Murariu.

×
Subiecte în articol: asistenta coronavirus Marie Curie
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close