Antena 3 CNN Coronavirus Institutul pentru Boli Infecţioase din SUA spune că datele furnizate de AstraZeneca privind eficacitatea vaccinului ar fi ”incomplete”

Institutul pentru Boli Infecţioase din SUA spune că datele furnizate de AstraZeneca privind eficacitatea vaccinului ar fi ”incomplete”

Institutul pentru Boli Infecțioase din SUA transmite că AstraZeneca ar fi oferit date incomplete privind eficacitatea vaccinului său anti-COVID-19 după testele clinice din SUA.

Institutul pentru Boli Infecţioase din SUA spune că datele furnizate de AstraZeneca privind eficacitatea vaccinului ar fi ”incomplete”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2021   •   12:04

AstraZeneca ar fi oferit date incomplete privind eficacitatea vaccinului său anti-COVID-19 după testele clinice din SUA, a transmis Institutul Național din SUA privind Alergiile și Bolile Infecțioase condus de Anthony Fauci.

Precizarea vine la o zi după ce compania a făcut publice rezultatele testelor din SUA care ar fi indicat că nu există riscuri legate de tromboze, iar eficacitatea serului este de 79% în privința infectării și de 100% în ce privește dezvoltarea unor forme grave.

Vaccinul AstraZeneca are eficiență 100% împotriva bolii severe şi a spitalizării, arată cel mai nou studiu publicat în SUA

Vaccinul dezvoltat de britanici ar urma să fie aprobat în SUA în aprilie-mai.

Institutul Național din SUA privind Alergiile și Bolile Infecțioase (NIAID) a precizat într-o declarație de presă că este posibil ca AstraZeneca să fi inclus în concluziile testelor clinice informații depășite, ceea ce înseamnă că a transmis o imagine incompletă privind eficacitatea.

Agenția americană a transmis că o decizie cu privire la autorizarea și ghidul de utilizare a serului în SUA va fi luată în baza analizării datelor de către comisii independente. Vă amintim că mai multe state din Europa au decis suspendarea temporară a utilizării serului, cerând noi precizări din partea Agenției Europene pentru Medicamente în legătură cu cazurile de tromboze la persoane vaccinare cu acest ser.

EMA a stabilit că vaccinul este sigur

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat decizia în cazul vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca. Evenimentul vine în urma raportării a zeci de cazuri de tromboze semnalate la persoane vaccinate şi după ce numeroase ţări europene au decis suspendarea administrării acestui vaccin.

Astfel, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a hotărât că vaccinarea cu AstraZeneca este sigură.

Beneficiile sunt mai mari decât riscurile, a reiterat șefa EMA, Emer Cooke, într-o conferință de presă.

Medicul Adrian Marinescu, despre serul AstraZeneca: Trombozele apar și la persoanele nevaccinate | VIDEO

”Lucrurile sunt destul de clare. Așa cum s-a văzut din datele prezentate în ultimul timp, e clar că aceste reacții adverse nu pot fi legate de vaccin. Mai mult decât atât, trombozele apar și în cazul persoanelor care nu s-au vaccinat. Dacă e să facem o comparație, nu există date care să arate că odată ce ne-am vaccinat riscul este evident mai mare”, a precizat medicul Adrian Marinescu.

Citiți și: Europenii încep să se vaccineze din nou cu serul AstraZeneca

×
Subiecte în articol: astrazeneca
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close