Antena 3 Coronavirus Comisia Europeană se pregătește să dea în judecată laboratorul AstraZeneca

Comisia Europeană se pregătește să dea în judecată laboratorul AstraZeneca

de Alexandra Ionescu    |    22 Apr 2021   •   17:50
Comisia Europeană se pregătește să dea în judecată laboratorul AstraZeneca Hepta

La întâlnirea de miercuri a ambasadorilor țărilor UE, majoritatea reprezentanților au afirmat că vor sprijini acționarea în judecată a companiei AstraZeneca, în urma plângerilor că nu a livrat dozele de vaccin promise.

Scopul acestei proceduri este să oblige AstaZeneca să livreze dozele stabilite prin contractul său cu UE.

Acţiunea în justiţie ar putea avea loc în instanţe belgiene, potrivit news.ro.

Însă "nu toate statele membre sunt de acord" asupra oportunităţii sesizării justiţiei, a anunţat o sursă diplomatică.

Comisia a activat la 19 martie o procedură contractuală de soluţionare a diferendelor, în vederea rezolvării acestui conflict cu AstraZeneca.

Laboratorul a livrat în primul trimestru doar 30 dintre cele 120 de milioane de doze de vaccin prevăzute prin contract, iar acest lucru a încetinit campaniile de vaccinare din țările din UE.

În al doilea trimestru, el intenţionează să livreze 70 dintre cele 180 de milioane de doze contractate.

Comisia Europeană nu va reînnoi contractele cu AstraZeneca

Însă, AstraZeneca are probleme mult mai mari: efectele secundare au făcut Danemarca să nu mai folosească deloc serul. La fel și în toate țările UE, cetățenii evită vaccinarea cu AstraZeneca. 

”Comisia Europeană, în acord cu liderii multor țări UE, a decis că nu vor fi reînoite la expirare contracteel cu companiile care produc vaccinuri cu vector viral”, sursa Reuters. Aici sunt inclusele vaccinurile AstraZeneca și Johnson and Johnson. 

Comisia Europeană a solicitat clarificări de la J&J cu privire la ”anunțul complet neașteptat” al companiei privind întârzierile în livrările de vaccin COVID-19 cătr UE, a adeclarat un oficial UE.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close