Antena 3 Coronavirus Atenție! Semnele că ai avut deja COVID-19 și n-ai avut nicio bănuială! Ce investigație trebuie să faci neapărat!

Atenție! Semnele că ai avut deja COVID-19 și n-ai avut nicio bănuială! Ce investigație trebuie să faci neapărat!

de Dan Gabor    |    22 Aug 2020   •   08:00
Atenție! Semnele că ai avut deja COVID-19 și n-ai avut nicio bănuială! Ce investigație trebuie să faci neapărat!
Sursa foto: Pixabay.com

Infecția cu noul coronavirus se manifestă diferit de la persoană la persoană. În cel mai rău caz, o persoană infectată nu mai poate să respire singură și ajunge la ATI, iar din acel punct viața sa poate să atârne de un fir de păr. Dar, există și persoane care nu au niciun indiciu că sunt infectate cu COVID-19 sau au simptome pe care le pun in seama altor cauze.

Iată câteva dintre indiciile care ar putea să-ți arate că ai avut deja COVID-19:

1. Ți-a fost rău cândva începând din februarie

Dacă ai avut episoade asemănătoare cu cele de gripă din februarie încoace, sunt șanse să fi avut deja COVID-19. Boala a circulat înainte ca experții în sănătate să devină conștienți de prezența ei, potrivit elle.ro.

2. Ai tușit și ai avut febră

Dacă ai avut febră pentru câteva zile, poate ai și tușit și te-ai simțit obosit, e foarte posibil să fi avut COVID-19. Simptomele de gripă și cele de infecție cu coronavirus sunt, într-o anumită măsură, similare, potrivir medicilor.

3. Ți-ai pierdut simțurile mirosului și gustului

Sunt unul dintre primele simptome - dacă le-ai experimentat, probabil că ai avut COVID-19. 64,4% dintre persoanele care dezvoltă COVID-19 își pierd temporar aceste simțuri.

4. Unul dintre apropiații tăi a fost diagnosticat cu coronavirus

Dacă te-ai aflat în preajma cuiva testat pozitiv pentru coronavirus este foarte posibil să fi fost infectat la rândul tău, chiar dacă nu ai arătat simptome evidente. Și, da, chiar dacă nu ai nici un indiciu despre asta, nu înseamnă că nu ai fost infectat. Auzim la tot pasul despre pacienții asimptomatici.

Un test de anticorpi îți poate confirma bănuielile.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close