Antena 3 CNN Coronavirus Autoritățile din Coreea de Nord susțin că virusul SARS CoV-2 a intrat în țară fiind purtat de vânt

Autoritățile din Coreea de Nord susțin că virusul SARS CoV-2 a intrat în țară fiind purtat de vânt

Autoritățile din Coreea de Nord anunță că au identificat sursa focarului de COVID și susțin că virusul a intrat în țară fiind purtat de vânt.

Autoritățile din Coreea de Nord susțin că virusul SARS CoV-2 a intrat în țară fiind purtat de vânt
Sursa foto: Christopher Furlong/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    01 Iul 2022   •   09:22

De aceea, locuitorilor li s-a cerut să nu atingă obiecte străine, purtate de vânt, în apropierea graniței cu Coreea de Sud.

Coreea de Nord susține că a identificat sursa focarului de COVID: „lucruri străine" în apropierea graniței cu Coreea de Sud, potrivit Sky News.

De aceea, autoritățile nord-coreene îi avertizează pe cetățeni să „fie vigilenți la lucrurile străine care vin prin vânt și alte fenomene climatice". Avertizarea apare în timp ce epidemia COVID-19 se răspândește în continuare în țară.

”Se știa că un soldat în vârstă de 18 ani, numit Kim, și un copil de grădiniță de cinci ani, numit Wi, au intrat în contact cu lucruri străine pe un deal din jurul cazărmii și al cartierelor rezidențiale din Ipho-ri la începutul lunii aprilie", au relatat jurnaliștii nord-coreeni de la KCNA.

Cei doi au avut simptome și ulterior au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Ipho-ri se află pe coasta de est, în apropiere de granița cu Coreea de Sud.

”Rezultatele investigației au arătat că mai multe persoane care au venit din zona Ipho-ri, din comitatul Kumgang, din provincia Kangwon în capitală la jumătatea lunii aprilie au avut febră, iar în rândul contacților lor a fost observată o creștere bruscă a cazurilor de febră", a adăugat KCNA.

Dezertorii nord-coreeni și activiștii sud-coreeni obișnuiesc să zboare cu baloane peste granița puternic păzită, transportând pliante și ajutoare umanitare.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord COVID-19 SARS-CoV-2 virus
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close