Antena 3 CNN Coronavirus Avertismentul dat de Beatrice Mahler după explozia de infectări cu COVID-19: ''Media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020''

Avertismentul dat de Beatrice Mahler după explozia de infectări cu COVID-19: ''Media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020''

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, avertizează asupra faptului că numărul pacienților COVID aflați la Terapie Intensivă este în creştere, iar media de vârstă a pacienţilor este în scădere faţă de anul trecut.

Avertismentul dat de Beatrice Mahler după explozia de infectări cu COVID-19: ''Media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020''
Sursa foto: Agerpres
de Iulia Gorgorin    |    07 Mar 2021   •   11:44

Autorităţile impun noi restricţii pentru a stopa numărul de infectări cu SARS CoV-2 care este într-o continuă creștere.

Rata de infectare în București a ajus la 3,12 la mia de locuitori.

Managerul institutului, Beatrice Mahler, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus. 

''Eu sper ca până la Sărbătorile Pascale o mare parte din situaţia critică pe care o presupune această creştere a numărului de cazuri să fie depăşită. Depinde de modul în care vom aplica aceste restricţii fiecare şi de modul în care vom conştientiza că purtarea măştii este necesară. Probabil că Sărbătorile Pascale nu va însemna reducerea sau eliminarea tuturor restricţiilor, dar cel puţin revenirea la cele anterioare zilei pe care o avem astăzi, adică de impunerea restricţiilor.

Care este situaţia pacienţilor internaţi la Institutul Marius Nasta

Din păcate, în spital lucrurile nu stau bine deloc. Numărul mare de pacienţi care necesită internare cu forme severe şi critice de boală pune o presiune deja pe spital, cel puţin la nivelul Institutului Marius Nasta. Suntem în fiecare dimineaţă în momentul în care rămânem fără locuri şi trebuie să externăm pacienţi pentru a putea primi alţii. Terapia Intensivă este plină şi pacientul critic dezvoltă foarte multe complicaţii şi întradevăr, media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020. Acest lucru crează emoţii, pentru că încărcătura emoţională şi suferinţa acestor pacienţi nu poate să nu te impresioneze.

Beatrice Mahler consideră că vaccinarea ar trebui prioritizată pentru elevii de clasa a 12-a

(...) Există o monitorizare atentă a evoluţiei cazurilor şi probabil că măsurile în ceea ce priveşte campania de vaccinare vor trebuie luate şi în privinţa acestei categorii de tineri, pentru că ştim că ei pot fi vaccinaţi dacă au peste 16 ani. Ştim că cei din clasa a 12-a vor continua să meargă la şcoală şi de ce nu, în momentul în care se deschide etapa a treia de vaccinare această categorie de elevi pot fi prioritizaţi. 

Cm vom săbători Paştele în 2021

Eu aş prefera să vedem ce se întâmplă în următoarele două săptămâni, să vedem modul în care noi toţi cei care trebuie să respectăm aceste reguli le vom respecta, pentru că până la Sărbătorile Pascale mai avem câteva săptămâni şi în funcţie de evoluţia curbei pandemice în următoarele două-trei săptămâni vom putea spune cu mai mare precizie cum vom săbători Paştele în 2021'', a spus în exclusivitate la Antena 3, managerul institutului "Marius Nasta, Beatrice Mahler.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler avertisment
Parteneri
Imagini sfâşietoare de la înmormântarea lui DJ Lalla, la Turda
x close