Antena 3 CNN Coronavirus Avertisment: purtați mască, crește foarte mult probabilitatea să întâlniți o persoană infectată - Cât de mult ne protejează de fapt

Avertisment: purtați mască, crește foarte mult probabilitatea să întâlniți o persoană infectată - Cât de mult ne protejează de fapt

Cercetătorul Octavian Jurma îi avertizează pe români că în următoarele săptămâni probabilitatea de a întâlni o persoană infectată crește foarte mult.

Avertisment: purtați mască, crește foarte mult probabilitatea să întâlniți o persoană infectată - Cât de mult ne protejează de fapt
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    28 Ian 2022   •   10:41

Ca urmare, masca FFP2 devine cea mai important măsură individuală de prevenire a infectării, spune Jurma.

Octavian Jurma a realizat două scenarii în ceea ce privește evoluția valului Omicron în România. În scenariul optimist, în următoarele 2-3 săptămâni, numărul maxim de internări va rămâne apropiat de vârful de 20.000 de internați pe zi al valului Delta, anunță Jurma.

În scenariul pesimist, numărul persoanelor internate din cauza COVID va ajunge în februarie la peste 30.000 în fiecare zi. De aceea, masca și vaccinul rămân cele mai importante mijloace de protecție, susține Jurma.

Experiment: cât ne protejează de fapt masca

”Având în vedere că în următoarele 2-4 săptămâni probabilitatea să te întâlnești cu cineva infectat este foarte mare, masca FFP2 devine cea mai important măsură individuală de prevenire a infectării.

Având în vedere riscul ridicat de spitalizare în caz de infectare, vaccinul (în special doză 3 - booster) devine cea mai importantă măsură de prevenire a spitalizării”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Autoritățile au anunțat joi 31.683 de noi cazuri și 69 de decese, înregistrate în 24 de ore. În ATI erau internate 731 de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2.

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close