Antena 3 CNN Coronavirus Avertismentul unui medic controversat despre coronavirus: Când ajungi la terapie intensivă, problema nu mai este virusul

Avertismentul unui medic controversat despre coronavirus: Când ajungi la terapie intensivă, problema nu mai este virusul

Controversatul medic Didier Raoult, care tratează bolnavii de COVID-19, cu un medicament lăudat de Donald Trump, dar insuficient testat a lansat noi avertismente pe Twitter.

Avertismentul unui medic controversat despre coronavirus: Când ajungi la terapie intensivă, problema nu mai este virusul
Sursa foto: Foto: didierraoult.com/
25 Mar 2020   •   12:25

„Din punct de vedere terapeutic, ceea ce vedem, este că pacienţii, atunci când au insuficienţă respiratorie şi când ajung la terapie intensivă, nu mai au aproape deloc virus. Atunci este prea târziu pentru a trata oamenii cu antivirale”, este unul dintre mesajele doctorului Didier Raoult pe Twitter.

"Atunci când au forme moderate, medii sau care încep să se înrăutăţească, trebuie tratate. În acel moment, controlăm virusurile care se înmulţesc. Când s-a ajuns la terapie intensivă, problema nu mai este virusul”, a mai scris doctorul.

Societatea civilă şi comunitatea ştiinţifică din Franţa sunt divizate în privinţa tratamentului pentru COVID19, promovat de Didier Raoult din Marseille. Acesta a început să dea sutelor de francezi care stau la cozi un tratament pentru coronavirus bazat pe hidroxiclorochină şi azitromicină, după ce l-a testat pe un număr mic de pacienţi.

Combinaţia de medicamente a fost preluată şi de alţi doctori, dar există voci care contestă validitatea medicamentului din cauza numărului mic de persoane testate. Deşi nimeni nu îi contestă meritele ştiinţifice profesorului Raoult, corpul medical din Franţa vrea să rămână deschis şi la alte posibile tratamente.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus ati terapie intensiva
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close