Antena 3 CNN Coronavirus OMS avertizează: Pandemia „se accelerează”, infecţiile au trecut de 372.000 de cazuri

OMS avertizează: Pandemia „se accelerează”, infecţiile au trecut de 372.000 de cazuri

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că pandemia de coronavirus se „accelerează”, fiind acum confirmate peste 372.000 de cazuri.

OMS avertizează: Pandemia „se accelerează”, infecţiile au trecut de 372.000 de cazuri
Sursa foto: pixabay.com
24 Mar 2020   •   07:56

Doar de 67 de zile au fost nevoie de la primul caz raportat de Covid-19 pentru a ajunge la 100.000 de cazuri, 11 zile pentru a doua 100.000 şi doar patru zile pentru a treia 100.000.

Directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus spune însă că încă este posibil să „schimbăm traiectoria”.

El a cerut ţărilor să adopte testări riguroase şi strategii de urmărire a contactelor.

„Ceea ce contează cel mai mult este ceea ce facem. Nu poţi câştiga o partidă de fotbal apărându-te. De asemenea, trebuie să ataci", a spus el, într-o conferinţă de presă comună, cu preşedintele FIFA, Gianni Infantino, pentru a lansa o campanie de „a da cu piciorul în coronavirus” alături de fotbalişti.

Tedros a spus că solicitarea pentru ca oamenii să rămână acasă şi alte măsuri de distanţare fizică au fost un mod important de încetinire a răspândirii virusului, dar le-a descris ca fiind „măsuri defensive care nu ne vor ajuta să câştigăm”.

"Pentru a câştiga, trebuie să atacăm virusul cu tactici agresive şi ţintite - testarea fiecărui caz suspect, izolarea şi îngrijirea fiecărui caz confirmat şi urmărirea şi carantinizarea fiecărui contact strâns.", a adăugat acesta.

Luni seara, potrivit Johns Hopkins Coronavirus Resource Center, la nivel mondial erau peste 372.000 de cazuri de COVID-19, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: pandemie coronavirus OMS
Parteneri
Epidemie de rujeolă în România! Anunţul făcut de Ministerul Sănătății
x close