Un băiat de 16 ani, din Timişoara, infectat cu coronavirus, al cincilea pacient din România

de A.T.    |    04 Mar 2020   •   14:55
Un băiat de 16 ani, din Timişoara, infectat cu coronavirus, al cincilea pacient din România

Un băiat în vârstă de 16 ani, din Timişoara, a fost infectat cu coronavirus. Adolescentul este nepotul bărbatului depistat pozitiv cu coronavirus, ieri, după ce a călătorit în acelaşi avion cu o tânără infectată cu noul virus.

După ce testele în cazul băiatului de 16 ani au ieşit pozitive la coronavirus, acesta a fost preluat cu izoleta de paramedicii SMURD şi transportat la Spitalul de Boli Infecţioase.

"În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat", se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.

Parteneri
x close