Antena 3 CNN Coronavirus Bărbat din Botoșani, ucis de coronavirus la 56 de ani: 'De ce să-i plătească lui pensie 20 de ani sau cât ar fi trăit'

Bărbat din Botoșani, ucis de coronavirus la 56 de ani: 'De ce să-i plătească lui pensie 20 de ani sau cât ar fi trăit'

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Botoșani, ieșit la pensie de numai un an după o viață muncită la CFR, ca mecanic de locomotivă, a murit la spital, infectat cu coronavirus, iar familia a rămas cu numeroase întrebări fără răspuns.

Bărbat din Botoșani, ucis de coronavirus la 56 de ani: 'De ce să-i plătească lui pensie 20 de ani sau cât ar fi trăit'
Sursa foto: botosaneanul.ro
de Alin Tarnovschi    |    24 Iun 2020   •   08:50

Florin Pietrariu (56 de ani) locuia în orașul Bucecea din Botoșani, iar familia povestește că de la începutul pandemiei de coronavirus în România el a făcut tot ce a fost posibil pentru a se proteja.

"Dacă ați ști cât s-a protejat... Până în 15 mai nu a ieșit decât dacă mergea la cumpărături, cu mănuși, cu spirt la el, clor în casă, la ușă. Cu spirt dezinfecta și legătura de pătrunjel pe care o cumpăra. O lăsa o oră, o spăla și eu când veneam de la serviciu, puteam să fac mâncare.

Sacoșa, papucii, tot pufăia cu spirt. Nu știu de unde îl putea lua. Dacă l-a avut de acasă, dacă eu am stat cu el, nu am avut absolut nici un simptom.

Dar mama lui, care are 80 de ani, a stat în patul ei, învelit cu pilota ei și femeia s-a culcat după aia. Dacă ei spun că se ia așa, ea nu ar fi avut nici un simptom?", a declarat soția lui Florin Pietrariu pentru botosaneanul.ro.

Internat de urgență la spital, confirmat cu coronavirus

La începutul acestei luni, bărbatul din Bucecea (Botoșani) a mers la spital după ce a început să se simtă rău, a făcut febră și avea tensiunea mare.

Familia a chemat o ambulanță, iar Florin Pietrariu a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe, apoi la Secția de Boli Infecțioase și ulterior la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Într-un final, bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență 'Mavromati' Botoșani, după ce medicii l-au diagnosticat cu răceală la plămâni.

La spital, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

Îngropat dezbrăcat și băgat într-un sac de plastic

Familia a povestit că a doua zi după confirmarea infecției cu coronavirus, toate lucrurile i-au fost trimise acasă, inclusiv pijamelele purtate în spital.

"Îmi pare rău că nu am putut să fac poze să am dovada cum erau. Pe lângă faptul că erau ude de la transpirație, erau însângerate într-un hal fără de hal. Pijamaua era ca și cum ar fi stat cu fundul într-o baltă de sânge, așa erau. Și la mâneci nu mai spun, dar poate i-o fi prins branule", a explicat soția bărbatului.

Pe 11 iunie, Florin Pietrariu s-a stins din viață, iar cauza morții a fost trecută pe certificatul de deces: stop cardio-respirator ireversibil și infecția cu COVID-19.

"Trimiți în halul acesta pijamaua și mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un… nu știu cum, în pielea goală într-un sac? Nici hainele nu au vrut să le pună în sicriu?

Dezbrăcat, nu l-au îmbrăcat. Nu știu cine a dat regula asta, l-au pus în sicriu gol, goluț, într-un sac. Dar hainele alea…. eu așa vreau să cred că măcar l-au spălat.

Avea un an de când ieșise la pensie. De ce să-i plătească lui pensie 20 de ani? Sau 25 cât ar mai fi trăit", a precizat soția.

×
Subiecte în articol: coronavirus Botoșani
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close