Antena 3 CNN Coronavirus Bărbatul din București infectat cu coronavirus avea simptome bizare, motiv pentru care medicii nu l-au testat încă de la internare pentru COVID 19

Bărbatul din București infectat cu coronavirus avea simptome bizare, motiv pentru care medicii nu l-au testat încă de la internare pentru COVID 19

Bărbatul din București confirmat cu noul coronavirus a avut simptome complet diferite față de cele întâlnite la restul pacienților infectați cu COVID 19, motiv pentru care acesta nu a fost izolat încă de la sosirea în spital, anunță Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat.

Bărbatul din București infectat cu coronavirus avea simptome bizare, motiv pentru care medicii nu l-au testat încă de la internare pentru COVID 19
Sursa foto: Pixabay
10 Mar 2020   •   08:43

La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat simptome pulmonare agresive, fapt ce i-a determinat pe medici să ceară efectuarea testului pentru COVID – 19.

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI și are 60 de ani. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim.

La nivelul unității medicale a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului. De asemenea, accesul în spital a fost restricționat, precum și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală. Vor începe testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani. Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în acest moment, vor rămâne în izolare la domiciliu.

Pacientul va fi transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

În cursul zilei de luni a fost confirmat un alt caz de infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzău, care a sunat la 112 după ce a manifestat stare febrilă, greață și disconfort digestiv. Aceasta a fost preluată de ambulanță, de la domiciliu, cu izoleta, și internată în Spitalul Județean de Urgență, în locul special amenajat pentru astfel de situații. Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv. Femeia de 73 de ani a revenit în țară din regiunea Rimini din Italia în data de 2 martie, moment în care acea regiune era considerată neafectată.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close