Antena 3 Coronavirus Bărbatul din Suceava confirmat cu coronavirus fusese în Italia, să se trateze de o boală necruţătoare

Bărbatul din Suceava confirmat cu coronavirus fusese în Italia, să se trateze de o boală necruţătoare

de M.Z.    |    05 Mar 2020   •   12:59
Bărbatul din Suceava confirmat cu coronavirus fusese în Italia, să se trateze de o boală necruţătoare

Bărbatul de 71 de ani din Suceava infectat cu noul coronavirus CoViD-19 are cancer şi a fost plecat la tratament în Italia, de unde s-a întors cu un autocar.

Starea lui este acum una uşor mai bună, însă are febră şi tuşeşte, asemeni unui om cu gripă uşoară, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, acolo unde bărbatul este internet.

„Nu este într-o stare generală care să ne pună probleme în momentul de față, primește tratament specific și de suport și bineînțeles îl supraveghem conform procedurilor, de către cadrele medicale care se găsesc în zona respectivă. 

Infecția cu coronavirus pe care o îngrijim în momentul de față apare ca o gripă, dar nu ca o formă gravă de gripă, este vorba despre febră, dar nu peste 39 de grade, tuse, dureri articulare și din câte am înțeles și de la colegii de la Suceava, nu a fost vorba despre o înrăutățire a situației sale clinice din momentul în care a fost depistat până în momentul în care eu vorbesc cu dumneavoastră", a spus Dorobăț.

Bărbatul din Suceava suferă de Boala Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, potrivit unor surse medicale.

Potrivit lui Dorobăţ, acum la Iași mai sunt în lucru încă 13 probe prelevate de la persoanele care au intrat în contact cu bărbatul întors din Brescia cu un autocar.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close