Antena 3 Coronavirus Măsuri stricte anunțate de Guvernul României în lupta cu pandemia de coronavirus: zboruri interzise, restaurante și baruri închise

Măsuri stricte anunțate de Guvernul României în lupta cu pandemia de coronavirus: zboruri interzise, restaurante și baruri închise

de S.T.    |    17 Mar 2020   •   21:16
Măsuri stricte anunțate de Guvernul României în lupta cu pandemia de coronavirus: zboruri interzise, restaurante și baruri închise
Sursa foto: Marcel Vela/ Facebook

Se închid barurile și restaurantele din România, ca parte a eforturilor de a limita răspândirea coronavirusului. Este permisă organizarea de către aceste firme a activității de comercializare a alimentelor și băturilor care nu presupun rămânerea clienților în aceste localuri.

La sediul Ministerului Afacerilor Interne au fost anunţate, marți seară, noi măsuri de către autorităţi.

Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice.

Ministrul Marcel Vela a anunțat suspendarea tuturor activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear, realizate în spaţii închise.

Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise.

Organizatorii evenimentelor organizate și desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți.

Conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 3,5t au obligația ca, în punctul de trecere a frontierei, să aibă asupra lor și să poarte mijloace individuale de protecție, precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație.

Conducătorii de autovehicule menționați anterior, care sosesc din „zone roșii” sau „zone galbene” ori au tranzitat aceste zone, nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Ansamblele și subansamblele echipamentelor medicale fabricate în România pentru beneficiari din afara teritoriului național nu fac obiectul restricțiilor la export.

Zborurile Spania-România vor fi interzise.

„Toate zborurile către şi dinspre Spania se suspendă pentru 14 zile, din 18 martie, ora 18.00”, a anunțat Vela.

„Cu privire la zborurile din Italia, am prelungit măsura suspendării acestora, spre şi dinspre Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020. Amintesc faptul că ele erau deja prelungite până la această dată”, a mai spus Marcel Vela.

El a precizat că aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare şi care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale sau de urgenţă.

Marcel Vela: Nu suntem în situația în care să închidem orașe, să raționalizăm alimente!

„Toate măsurile luate sunt pentru a preveni eficient răspândirea coronavirusului.

Nu suntem în situația în care să închidem orașe, să raționalizăm alimente. Sunt fake-news.

Tot ce facem e pentru a asigura distanțarea socială, astfel încât să nu se ajungă la o răspândire intracomunitară extinsă”, a declarat ministrul de Interne.

Raed Arafat: Studenții din anul IV vor fi recrutați pentru camerele de gardă, pe bază de voluntariat

Până marți, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Cum va evolua epidemia de coronavirus în România. Sunt trei scenarii posibile pentru vârful epidemiei

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, patru dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Ministerul de Interne

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close