Antena 3 CNN Coronavirus 18 bebeluşi au fost vaccinaţi din greşeală împotriva COVID-19. Cum se simt după 48 de ore de la injectare

18 bebeluşi au fost vaccinaţi din greşeală împotriva COVID-19. Cum se simt după 48 de ore de la injectare

Optsprezece bebeluşi din Hanoi au fost vaccinaţi din greşeală cu serul Pfizer împotriva COVID-19 în loc de alte vaccinuri.

18 bebeluşi au fost vaccinaţi din greşeală împotriva COVID-19. Cum se simt după 48 de ore de la injectare
Sursa foto: Pixabay.com/ritae
de Georgiana Adam    |    06 Noi 2021   •   13:12

Autoritatea sanitară a oraşului a transmis că nu au fost raportate efecte adverse.

Acest incident rar s-a produs miercuri la un centru medical din cartierul Quoc Oai din Hanoi, Vietnam, la o vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 6 luni, când un membru al personalului medical i-a vaccinat împotriva COVID-19, în loc să le administreze vaccinurile aprobate pentru vârsta lor, a declarat Departamentul de Sănătate din Hanoi într-un raport.

Bebeluşi vaccinaţi din greşeală cu serul Pfizer împotriva COVID-19

Până vineri dimineaţă, după 48 de ore de la injectare, majoritatea sugarilor erau treji, mâncau bine, iar unii prezentau semne de febră, agitaţie şi poftă scăzută de mâncare - efecte secundare frecvente după vaccinare - însă nu au fost raportate efecte adverse.

Membrul personalului medical care a vaccinat sugarii şi alţi patru care au fost implicaţi în incident au fost suspendaţi.

Ministerul Sănătăţii din Vietnam a aprobat vaccinarea împotriva COVID-19 doar pentru copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani.

×
Subiecte în articol: vaccin Pfizer bebelusi
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close