Antena 3 CNN Coronavirus Bilanț vaccinare anti-COVID în Europa. 80% dintre adulţi sunt vaccinaţi cu două doze. România şi Bulgaria, la coada clasamentului

Bilanț vaccinare anti-COVID în Europa. 80% dintre adulţi sunt vaccinaţi cu două doze. România şi Bulgaria, la coada clasamentului

Populaţia adultă europeană vaccinată împotriva Covid este în creştere şi atinge praguri de natură să producă mulţumire în UE, potrivit celor mai recente date oferite de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Bilanț vaccinare anti-COVID în Europa. 80% dintre adulţi sunt vaccinaţi cu două doze. România şi Bulgaria, la coada clasamentului
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    08 Ian 2022   •   14:07

Cetăţenii UE şi rezidenţii adulţi continuă să utilizeze diferitele seruri anti-coronavirus autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), atingându-se pragul de 80% dintre cei care au cel puţin 18 ani și au primit două doze de vaccin.

Sunt peste 296,5 milioane de adulţi protejaţi cu doză dublă în întreaga Uniune, pe lângă alte 312 milioane de persoane cu vârsta de cel puţin 18 ani care au primit primul vaccin (84,4% din total).

„Continuaţi cu vaccinările şi rapelurile” este îndemnul comisarului UE pentru sănătate, Stella Kyriakides, valabil pentru toată lumea, dar cu atât mai mult pentru acele ţări care sunt încă în urmă.

Este cazul Bulgariei şi României, unde întârzierile sunt evidente, scrie presa europeană.

În Bulgaria, doar 33,2% din populaţia adultă a primit o doză dublă, în timp ce indicele de protecție cu o singură doză a ajuns la 34,1% din totalul celor de peste 18 ani.

În România, 49,3% dintre adulți au administrată doza unică şi 48,5% doza dublă.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: UE COVID-19 vaccinare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close