Antena 3 CNN Coronavirus Bilanțul medicilor de familie uciși de infecția cu COVID-19, la un an de la debutul pandemiei în România

Bilanțul medicilor de familie uciși de infecția cu COVID-19, la un an de la debutul pandemiei în România

În orice război, soldaţii din prima linie cad primii, iar în pandemie, soldaţii sunt medicii. 36 de medici de familie au murit din cauza infectării cu virusul SARS-COV-2. Cei mai mulţi erau doctori la sate, iar zeci de mii de oameni depindeau de ei.

Bilanțul medicilor de familie uciși de infecția cu COVID-19, la un an de la debutul pandemiei în România
de Mia Lungu    |    Cristi Popovici    |    26 Feb 2021   •   12:09

Pacienţii - vârstnici şi copii - au rămas pe drumuri, pentru că în locul medicilor dispăruţi, nu a mai venit nimeni. Este o criză la care asistăm şi astăzi, pentru că autorităţile nu mişcă un deget pentru schimba ceva. Mulţi medici de familie sunt bătrâni, la vârsta pensionării. Când se vor retrage, va urma dezastrul.

Jurnalistul Antena 3, Cristi Popovici, a mers în localitățile din România rămase fără medic de familie din cauza pandemiei SARS-CoV-2, și a ascultat mărturiile oamenilor rămași, din cauza virusului ucigaș, fără singurul ajutor medical de care beneficiau.

"Ne ajuta, ne sfătuia. În orice problema încerca să găsim o rezolvare.", spun oamenii despre medicul Mihaela Florea, din comună Oinacu, județul Giurgiu. Aceasta a murit în luna Noiembrie, după ce s-a infectat cu COVID-19 și a stat internată trei săptămâni la Terapie Intensivă.

Și în comună Zam, județul Hunedoara, oameni au rămas fără sprijin medical după ce medicul de familie a murit din cauza coronavirusului. Primarul a încercat pe toate căile să aducă alt doctor, dar nu a găsit pe nimeni.

"Primul medic de familie se găsește la 30 km, ori nu toată lumea are posibilitatea să facă deplasarea până acolo", spune primarul Florin Nistor.

 

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close