Antena 3 Coronavirus BioNTech aşteaptă rezultatele testelor clinice a vaccinurilor pentru bebeluşi

BioNTech aşteaptă rezultatele testelor clinice a vaccinurilor pentru bebeluşi

de Alexandra Ionescu    |    29 Apr 2021   •   15:08
BioNTech aşteaptă rezultatele testelor clinice a vaccinurilor pentru bebeluşi Hepta

BioNtech aşteaptă rezultatetestelor clinice pentru vaccinul COVID-19 pe care l-au dezvoltat pentru bebeluşii mai mici de 6 luni, până în septembrie.

"În iulie ar putea fi gata rezultatele pentru copiii între 5 şi 12 ani, iar în septembrie pentru cei şi  mai mici", a declarat Ugur Sahin, şeful executiv BioNTech. El a mai adăugat că e nevoie de circa şase săptămâni pentru a evalua toate datele. 

"Dacă totul merge cum trrebuie, imediat ce datele sunt evaluate, vom putea să trimitem spre aprobare vaccinul pentru copiii din respectiva grupă de vârstă", a spus el.

BioNtech şi Pfeizer le-au cerut luna aceasta autorităţilor de reglementare să aprobe autorizarea de urgenţă a vaccinului său anti-Covid-19 la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Un studiu publicat la sfârşitul lunii martie a arătat că vaccinul COVID-19 produs de companiile mai sus menţionate este sigur, eficient şi produce un răspuns puternic al anticorpilor la adolescenţi. 

Vaccinul Pfizer/BioNTech este deja autorizat pentru uz la persoanele de peste 16 ani. 

Copiii sunt mai puţin predispuşi riscului de a suferi complicaţii severe de pe urma COVID-19, ci mai degrabă sunt asimptomatici, şi astfel transmit virusul fără să ştie, conform Reuters.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close