Antena 3 CNN Coronavirus Medicii demontează informaţii false. Dr. Median: "Bolnavii de cancer se pot vaccina COVID chiar în timpul tratamentului"

Medicii demontează informaţii false. Dr. Median: "Bolnavii de cancer se pot vaccina COVID chiar în timpul tratamentului"

Pacienţii oncologici se tem să se vaccineze din cauza faptului că ar putea apărea complicaţii ale afecţiunilor deja existente. 

Medicii demontează informaţii false. Dr. Median: "Bolnavii de cancer se pot vaccina COVID chiar în timpul tratamentului"
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    27 Oct 2021   •   13:36

Sunt bolnavi care urmează tratamente de chimioterapie şi de radioterapie şi nici până acum nu sunt lămuriţi dacă se pot vaccina sau nu anti-COVID în timpul tratamentului sau după. 

"Pacienţii oncologici sunt pacienţi cu risc crescut pentru orice fel de infecţii, din cauza tratamentului pe care îl fac. 

Acesta este motivul pentru care autorităţile din lume şi din România au prioritizat aceşti pacienţi pentru testarea COVID (...) şi, de asemenea, i-au prioritizat în ce priveşte vaccinarea.

Riscul acestor pacienţi oncologi, şi mă refer mai ales la cei cu cancer pulmonar, cu boli hematolgice maligne sau la alte cancere în stadii avansate, este de a avea complicaţii mai grave de la boală şi de a avea un risc de mortalitate mai mare, aproape dublu faţă de populaţia obişnuită", a atras atenţia dr. Dragoș Median, medic primar oncolog, miercuri, la Antena 3.

În cazul persoanelor care fac tratament de chimioterapie, radioterapie, imunoterapie sau hormoterapie, vaccinul anti-COVID se poate face atunci, în timpul terapiei, nu este nevoie să se aştepte terminarea tratamentului, mai spune specialistul.

"În schimb, bolnavii de cancer dezvoltă un răspuns imunitar mai slab decât celelalte persoane, de aceea au fost prioritizaţi pentru cea de-a treia doză.

Vaccinarea este foarte importantă, iar alegerea tipului de vaccin este mai puţin importantă în acest moment", a adăugat medicul Dragoș Median.

×
Subiecte în articol: dragos median cancer vaccin COVID-19
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close