Antena 3 CNN Coronavirus Bolnavi de COVID tratați cu muzică, la Spitalul Județean Reșița. Singurul meloterapeut atestat din România le cântă pacienților

Bolnavi de COVID tratați cu muzică, la Spitalul Județean Reșița. Singurul meloterapeut atestat din România le cântă pacienților

La Reșița, în întreaga Secție de Boli Contagioase din cadrul Spitalului Județean, răsună acorduri melodioase. Muzica se revarsă din mai multe boxe instalate în întreaga secție a spitalului.

Bolnavi de COVID tratați cu muzică, la Spitalul Județean Reșița. Singurul meloterapeut atestat din România le cântă pacienților
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Rafael Hernandez
de Vali Popovici    |    05 Ian 2022   •   16:51

Personalul medical și bolnavii spun că se simt extraordinar, că simt că asupra lor se revarsă binele și bunătatea. Inițiativa îi aparține directorului de îngrijiri medicale din cadrul SJU, Dana Tulbure. Aceasta a luat legătura cu maestrul Gheorghe Iovu și de atunci, muzica acestuia alină și sufletele reșițenilor bolnavi aflați pe un pat de spital.

Gheorghe Iovu este primul şi singurul meloterapeut atestat din România. Din 1997, participă la congrese şi conferinţe pe teme spirituale, în ţară şi în străinătate. Vienezii şi nemţii îl consideră un magician al sunetelor, după concertele susţinute în Austria şi Germania.

Iovu compune şi orchestreză meloterapie de inspiraţie divină. De aproape 20 de ani, compune muzică pentru liniştea lui şi a celor care au nevoie de eliberare de stres şi de alinare.

La invitația Danei Tulbure, Gheorghe Iovu a venit la Reșița și a cântat pe holul spitalului, pentru bolnavii de COVID și pentru personalul medical din cadrul Spitalului Județean Staționat III.

În prezent, Dana Tulbure caută sponsori pentru ca această activitate să funcționeze și în celelalte secții ale Spitalului Județean de Urgență Reșița.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close