Antena 3 CNN Coronavirus Bolnavii de COVID-19 din Shanghai sunt tratați pe paturi puse în afara spitalului din cauza numărului tot mai mare de infectări

Bolnavii de COVID-19 din Shanghai sunt tratați pe paturi puse în afara spitalului din cauza numărului tot mai mare de infectări

Pacienții unui spital de Urgențe din Shanghai, bolnavi de coronavirus în stare gravă, au fost puși să stea afară, pe paturi de spital, din cauza lipsei de spațiu.

Bolnavii de COVID-19 din Shanghai sunt tratați pe paturi puse în afara spitalului din cauza numărului tot mai mare de infectări
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Ray Young/Utuku
de Alexandra Cojoianu    |    05 Ian 2023   •   20:22

În interiorul spitalului, pacienții pot fi văzuți așteptând în scaune cu rotile, pe tărgi sau paturi mobile.

Orașul se confruntă cu o creștere alarmantă a infecțiilor cu Covid-19, după creșterea virozelor din spitalele pediatrice.

De asemenea, aceeași situație se găsește și în alte orașe din China

Autoritățile chineze vor ca până miercuri să oprească transmiterea comunitară a noului coronavirus în Shanghai, pentru a ridica restricțiile, scrie Reuters.

Noua țintă Zero-Covid la nivel de comunitate a fost cerută Partidului Comunist și instituțiilor publice din oraș, dar informația nu este publică.

Aproximativ 25 de milioane de oameni sunt în carantină și nu au voie să iasă din case nici măcar ca să cumpere alimente.

Alții au fost forțați să-și predea casele pentru a fi transformate în centre de carantină. Animalele de companie au fost luate cu forța pentru a fi omorâte, de teamă că pot răspândi virusul.

Luni, China a anunțat că trei persoane au murit din cauza Covid la Shanghai, fiind prima raportare în acest sens făcută de la plasarea în carantină a metropolei, la sfârșitul lunii martie.

×
Subiecte în articol: shanghai China COVID-19
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close