Antena 3 CNN Coronavirus Brazilia nu va mai furniza bilanțul total al bolnavilor de coronavirus, la cererea președintelui Bolsonaro

Brazilia nu va mai furniza bilanțul total al bolnavilor de coronavirus, la cererea președintelui Bolsonaro

Autoritățile braziliene au șters informațiile din ultimele luni cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus din țară, după criticile președintelui Jair Bolsonaro, transmite BBC.

Brazilia nu va mai furniza bilanțul total al bolnavilor de coronavirus, la cererea președintelui Bolsonaro
Sursa foto: Hepta
07 Iun 2020   •   09:51

Ministrul interimar al sănătății a anunțat că va fi anunțat doar bilanțul din ultimele 24 de ore. Decizia vine după ce președintele Jair Bolsonaro a declarat că bilanțul total nu reflectă imaginea de ansamblu. El nu a dat argumente în acest sens, dar a spus că vor fi găsite alte metode de raportare a cazurilor.

Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume, după SUA, în urma pandemiei de coronavirus, cu cea mai mare rată a deceselor raportate la 24 de ore. 

Liderul de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro a criticat în nenumărate rânduri restricțiile impuse de pandemie. Mai mult, el a participat la manifestații publice cu mii de oameni fără să poarte mască de protecție sau să respecte distanțarea socială. Zilele trecute, Bolsonaro a amenințat că va scoate țara din Organizația Mondială a Sănătății, pe care a acuzat-o că este „o organizație politică cu partipriuri”.

Până acum au fost depistate peste 640.000 de cazuri de infectare, dar numărul persoanelor infectate ar putea fi mult mai mare, din cauza testării insuficiente. Peste 35.000 de oameni au murit, la o populație de peste 212 milioane de locuitori.

×
Subiecte în articol: Brazilia coronavirus
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close