Antena 3 CNN Coronavirus Bruxellesul dă undă verde pentru a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Bruxellesul dă undă verde pentru a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Joi, Comisia Europeană a anunţat ce a decis cu privire la administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 pe teritoriul UE.

Bruxellesul dă undă verde pentru a treia doză de vaccin împotriva COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Aug 2021   •   11:05

Cu toate că Organizaţia Mondială a Sănătăţii ceruse amânarea luării unei decizii privind vaccinarea cu cea de-a treia doză începând cu această toamnă, Comisia Europeană a anunţat, joi, că decizia privind administrarea unei noi doze revine fiecărui stat membru în parte, iar unele țări membre, cum ar fi Germania sau Franța, sau din afara UE, Marea Britanie, au anunțat deja începerea, în septembrie, a unei noi runde de vaccinări.

OMS ceruse amânarea implementării unei astfel de decizii până când mai multe persoane vor fi vaccinate la nivel mondial, potrivit Reuters.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că specialiştii din Franţa lucrează la un program pentru a administra cea de-a treia doză de vaccin persoanelor vârstnice şi celor vulnerabile începând din luna septembrie.

Germania intenţionează să administreze doze de supra-rapel pacienţilor cu imunitate compromisă, persoanelor foarte vârstnice şi rezidenţilor din căminele de bătrâni începând tot din septembrie, a anunţat ministrul german al Sănătăţii.

Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, i-a îndemnat într-o declaraţie publică pe rezidenţii vârstnici să se prezinte la centrele de vaccinare pentru a primi a treia doză de vaccin, după ce Guvernul a demarat luna trecută o campanie de inoculare cu doze de supra-rapel.

Miercuri, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a cerut ca ţările bogate să stopeze administrarea dozelor de supra-rapel cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie, considerând că este inacceptabil ca statele bogate să folosească o cantitate şi mai mare din stocurile globale de vaccinuri anti-COVID-19.

×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19 OMS vaccinare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close