Antena 3 CNN Coronavirus Bugetarii ar putea fi obligaţi să se vaccineze anti-COVID. Sindicalişti: "E o măsură ca pe vremea lui Ceauşescu"

Bugetarii ar putea fi obligaţi să se vaccineze anti-COVID. Sindicalişti: "E o măsură ca pe vremea lui Ceauşescu"

Toţi bugetarii din România ar putea fi obligaţi să se testeze periodic sau să se vaccineze anti-COVID. 

Bugetarii ar putea fi obligaţi să se vaccineze anti-COVID. Sindicalişti: "E o măsură ca pe vremea lui Ceauşescu"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    30 Aug 2021   •   15:49

Sunt două variante luate în calcul de coaliţia de guvernare, care nu poate explica eşecul campaniei de vaccinare din România şi încearcă să găsească soluţii. 

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, spunea la sfârşitul săptămânii trecute, că în privinţa cadrelor didactice şi a celor care sunt angajate în sistemul de învăţământ ar trebui să devină obligatorii testarea periodică şi pe propria cheltuială, în condiţiile în care statul oferă gratuit vaccin, însă aceste persoane refuză să se imunizeze.

Bugetarii ar putea fi obligaţi să se vaccineze anti-COVID

Mai mult, şi premierul Florin Cîţu spunea la sfârşitul săptămânii trecute că ia în calcul fie testarea obligatorie a funcţionarilor publici, a celor care intră în contact direct cu populaţia, inclusiv cadre militare, poliţişti, cadre didactice, dar şi posibilitatea vaccinării obligatorii a acestora, în condiţiile în care campania de vaccinare nu şi-a atins până acum scopul.

Mai exact, ar fi trebuit să fie 10 milioane de persoane vaccinate la 1 septembrie, iar noi avem acum puţin mai mult de cinci milioane.

Subiectul ar putea fi discutat şi luni în coaliţia de guvernare, mai ales că şi cei din USR susţin varianta premierului, cu testarea obligatorie a funcţionarilor publici sau chiar obligativitatea vaccinării pentru aceştia.

Campania de vaccinare nu şi-a atins scopul

Este o măsură "ca pe vremea lui Ceauşescu", spun sindicatele, despre posibilitatea ca bugetarii să fie obligaţi să se vaccineze. 

Problema nu se poate rezolva aşa, a declarat liderul Sed Lex, Vasile Marica, luni, la Antena 3.

"Eu sunt un tip care m-am vaccinat şi cred în vaccin, dar trebuie să fac o precizare - atâta timp cât apelezi la o soluţie disperată pentru a obliga oamenii cu asta nu pot să fiu de acord şi nu o să fiu de acord.

Sindicalişti: "E o măsură ca pe vremea lui Ceauşescu"

Chestiile astea pompieristice mie mi se pare că întotdeauna dau prost inclusiv pentru cetăţeanul de rând. Dă senzaţia că cineva încearcă mai mult decât poate.

De la datele astea n-am decât o concluzie: guvernul încearcă să aducă mai mulţi oameni la vaccin şi, ca pe timpul lui `nea Nicu, să spună că am vaccinaţi atâţia. Lucrul acesta nu înseamnă că am rezolvat problema la nivel naţional.

Faptul că luăm modele de la alte ţări şi încercăm să le implementăm la noi nu ne ajută cu nimic, pentru că nu ştim realitatea din ţara respectivă, unde s-a întâmplat lucru acesta, doar le luăm ad-hoc şi încercăm să le tratăm ad-hoc", a spus Vasile Marica, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: bugetari vaccin COVID-19 Vasile Marica
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close