Antena 3 CNN Coronavirus Cea mai mare bursă de flori din lume s-a prăbușit din cauza coronavirusului

Cea mai mare bursă de flori din lume s-a prăbușit din cauza coronavirusului

Din cauza panicii și a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cea mai mare bursă de flori de lume, aflată în Olanda, s-a prăbușit.

Cea mai mare bursă de flori din lume s-a prăbușit din cauza coronavirusului
Sursa foto: Facebook/Nick Kransen
18 Mar 2020   •   13:20

Pandemia de coronavirus îi obligă pe cultivatori să arunce, zilnic, milioane de flori, într-o perioadă în care cererea ar fi trebuit să se afle la nivelul maxim. Mulți dintre aceștia sunt la un pas de faliment.

”Situația pieței este dramatică”, a declarat Steven van Schilfgaarde, directorul Royal FloraHolland. Potrivit acestuia, vânzările sunt complet blocate, în ciuda faptului că prețul florilor a scăzut la jumate. 

”Vinerea trecută, 20% din marfă a fost distrusă, deoarece nu existau cumpărători. Însă previziunile pentru săptămânile următoare sunt mult mai rele”, a declarat acesta.

În această perioadă, cererea ar fi trebuit să atingă nivelul maxim, având în vedere că olandezii sărbătoresc Ziua Mamei pe data de 22 martie. 

Din celebra bursă de flori din Aalsmeer, Olanda, sunt aruncate zilnic la gunoi tone de plante, scrie nytimes.com.

Bursa florilor din Olanda, situată în apropiere de Amsterdam, se întinde pe o suprafață de peste 518.000 de metri pătraţi și tranzacționează cele mai exotice soiuri de flori, venite de la cultivatori din toată lumea.

×
Subiecte în articol: Olanda coronavirus bursa florilor
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close