Antena 3 CNN Coronavirus Mai multe cadre medicale de la Spitalul Universitar, infectate cu coronavirus. Toţi medicii vor fi testaţi

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Universitar, infectate cu coronavirus. Toţi medicii vor fi testaţi

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Universitar din Bucureşti au fost infectate cu coronavirus, cele mai multe dintre ele lucrând pe Secţiile de cardiologie şi chirurgie toracică.

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Universitar, infectate cu coronavirus. Toţi medicii vor fi testaţi
Sursa foto: flickr.com
31 Mar 2020   •   15:36

Surse din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au confirmat că în unitatea sanitară au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 mai mulţi pacienţi şi medici. O pare parte a acestora lucrează pe secţiile de cardiologie şi chirurgie toracică. Cadrele medicale sunt acum în izolare pentru 14 zile la domiciliu. Altele aşteaptă încă rezultatele testelor făcute încă de vineri.

Aceleaşi surse au confirmat că printre cei suspecţi de infecţia cu noul coronavirus este şi şeful Secţiei de chirurgie toracică.

Reporterii au încercat să ia legătura cu persoanele din conducerea spitalului dar, deocamdată, nu au primit un răspuns oficial.

Într-un articol apărut luni în presa centrală managerul Spitalului Universitar a declarat că duminică a fost depistat un pacient pozitiv în secţia de Anestezie Terapie Intensivă. Omul trecuse printr-o operaţie pe inimă. Managerul unităţii medicale a spus că pacientul va fi transferat la Spitalul Colentina din Capitală, şi că cei 8 medici care au intrat în contact cu el vor fi izolaţi într-o incintă separată din spital şi vor fi testaţi. În acelaşi timp managerul spitalului a spus şi că încă un pacient asimptomatic aflat pe secţia de ortopedie a fost confirmat pozitiv cu covid 19, a făcut febră după operaţie şi a fost trimis la Institutul Matei Balş.

Până acum la Spitalul Universitar au fost făcute 450 de teste medicilor şi personalului sanitar, iar alte 600 vor fi făcute în curând. Conducerea unităţii sanitare spue că vor fi testaţi toţi cei care lucrează în spital şi că nu pot refuza pacienţii care vin în spital pentru tratament.

În unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Universitar există două circuite separate. Unul pentru cei care au urgenţe şi nu prezintă simptomatologie respiratorie, şi unul separat pentru cei cu simptome respiratorii. Toţi pacienţii ajung în zona de traij şi sunt direcţionaţi apoi spre un circuit sau altul.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus Spitalul Universitar

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close