Antena 3 CNN Coronavirus Un mops, primul câine testat pozitiv pentru noul coronavirus

Un mops, primul câine testat pozitiv pentru noul coronavirus

Un mops din Carolina de Nord este primul câine testat pozitiv pentru noul coronavirus din SUA, potrivit presei americane.

Un mops, primul câine testat pozitiv pentru noul coronavirus
Sursa foto: Hepta
29 Apr 2020   •   10:05

Mopsul Winston făcea parte dintr-un studiu desfăşurat la Universitatea Duke, potrivit televiziunii locale WRAL.

„Virusul care provoacă boala COVID-19 a fost descoperit” în organismul câinelui, a declarat profesorul Chris Woods, coordonator al unui studiu molecular şi epidemiologic privind infecţiile.

Acesta crede că este primul caz de câine infectat din SUA.

Familia care deţinea câinele a fost testată, mama, tatăl şi fiul fiind pozitivi, în timp ce fiica, un alt câine şi o pisică au avut rezultate negative la teste.

Câinele a manifestat simptome uşoare, precum lipsa poftei de mâncare, timp de câteva zile, potrivit lui Heather McLean, proprietara mopsului.

Primul câine cunoscut să fi fost infectat cu noul coronavirus este un pomeranian din Hong Kong, descoperit în februarie.

Alte câteva cazuri de infectare au fost raportate la pisici şi la tigrii şi leii de la o grădină zoologică din New York.

Studiile au arătat că animalele de companie pot fi infectate cu noul coronavirus, dar pisicile şi dihorii sunt mai vulnerabili comparativ cu câinii, potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor.

„Până în prezent, nu au fost descoperite dovezi care să arate că animalele joacă un rol semnificativ în răspândirea bolii”, transmite organizaţia.

×
Subiecte în articol: coronavirus caine
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close