Antena 3 CNN Coronavirus Un an de la debutul campaniei de vaccinare. Valeriu Gheorghiţă: "Să rămânem responsabili pentru sănătate"

Un an de la debutul campaniei de vaccinare. Valeriu Gheorghiţă: "Să rămânem responsabili pentru sănătate"

La un an de la debutul campaniei de vaccinare în România, coordonatorul acestei campanii, Valeriu Gheorghiță, spune că fiecare persoană care a ales să se vaccineze a reprezentat un pas către normalitate.

Un an de la debutul campaniei de vaccinare. Valeriu Gheorghiţă: "Să rămânem responsabili pentru sănătate"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    27 Dec 2021   •   19:41

"Astăzi se împlinește 1 an de când în România a demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19, în tandem cu restul țărilor din Uniunea Europeană!

Ziua de 27 decembrie 2020 a reprezentat un prim pas către atât de așteptata revenire la normalitate. Pentru mulți dintre noi a reprezentat speranța că împreună, prin vaccinare, putem învinge această pandemie. Greul de abia atunci începea!

A urmat o perioadă plină de provocări logistice, medicale, și mai ales de comunicare, care ne-au testat echilibrul, maturitatea profesională, anduranța și capacitatea de comunicare a unor momente de criză!", a spus luni Valeriu Gheorghiță.

"Au fost și momente pline de satisfacție profesională atunci când procesul de vaccinare a devenit operațional și etapă cu etapă toți cei care au dorit să se vaccineze au putut face acest lucru. Fiecare persoană care a ales să se vaccineze ne-a motivat și a reprezentat pentru noi un pas înainte, un pas către normalitate", mai spune coodonatorul campaniei de vaccinare.

După 1 an de zile, în România au fost administrate peste 15.749.303 de doze de vaccin și au fost vaccinate peste 7.918.813 de persoane cu cel puțin o doză, peste 7.781.563 de persoane cu schemă completă și peste 1.960.336 de persoane cu doza de booster.

"Continui să sper că doar prin empatie, onestitate, dialog și comunicare, prin găsirea acelui obiectiv comun care să ne reprezinte, putem combate dezinformarea, ezitarea, scepticismul și neîncrederea! Să avem un an mai bun și să rămânem responsabili și solidari pentru sănătate!", a mai transmis Valeriu Gheorghiță.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close