Antena 3 CNN Coronavirus Campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani începe în a doua parte a lunii ianuarie

Campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani începe în a doua parte a lunii ianuarie

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi că cel mai probabil vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe în România în a doua parte a lunii ianuarie.

Campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani începe în a doua parte a lunii ianuarie
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2021   •   15:24

"În ceea ce privește campania de vaccinare în pregătire pentru copiii 5-11 ani a fost deja optimizată platforma de programare și registrul electronic de vaccinare. 

Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunța debutul efectiv al campaniei de vaccinare. 

Noi am elaborat instrucțiunea care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă, locațiile în care se va derula sunt în cabinetele organizate în centrele de vaccinare atât din unități sanitare, cât și din afara unităților sanitare, vorbim doar de centrele de vaccinare care folosesc vaccin de la compania Pfizer. 

De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare și în cabinetele medicilor de familie acolo unde desigur se va solicita acest tip de vaccin", a declarat, joi, Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că va fi obligatoriu consimțământul părinților sau al reprezentanților legali și că înainte se va efectua triajul medical. Schema de vaccinare constă în două doze administrate la interval de 21 de zile.

"Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil că vom recepționa doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie, ca atare cel mai probabil că în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă", a mai precizat Valeriu Gheorghiță.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: copii vaccin Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
România pierde 2,1 miliarde de euro din PNRR
x close