Antena 3 CNN Coronavirus Canada devine prima țară din lume care autorizează utilizarea vaccinului anti-COVID produs de Pfizer pentru copiii

Canada devine prima țară din lume care autorizează utilizarea vaccinului anti-COVID produs de Pfizer pentru copiii

Canada este prima țară din lume care a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Canada devine prima țară din lume care autorizează utilizarea vaccinului anti-COVID produs de Pfizer pentru copiii
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    06 Mai 2021   •   09:52

Supriya Sharma, consilier senior la ministerul federal canadian al sănătății, a declarat miercuri, 5 mai, că vaccinul Pfizer/BioNTech este sigur și eficient pentru grupul de vârstă mai tânăr.

„Începem să vedem lumina la capătul tunelului”, a spus oficialul reporterilor. Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a confirmat că Canada este prima țară care a permis copiilor încadrați în această categorie de vârstă să primească serul Pfizer.

În martie anul trecut, Pfizer a declarat că studiile vaccinului său la copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani au arătat o eficienţă de 100% şi un răspuns imun puternic. 

Riscul copiilor de a se îmbolnăvi grav sau de a muri din cauze asociate COVID-19 este redus, iar de-a lungul pandemiei au avut foarte rar nevoie de tratament în spital, transmite Mediafax.

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente este de așteptat să facă un pas similar „foarte curând”, au declarat oficialii din domeniul sănătății ai Statelor Unite.

Autoritățile canadiene au raportat un al treilea caz de deces al unui canadian din cauza unui cheag de sânge după ce a primit vaccinul AstraZeneca. Bărbatul, care avea peste 60 de ani, locuia în provincia atlantică New Brunswick, informează The Guardian.

 

×
Subiecte în articol: vaccin Pfizer Canada
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close