Antena 3 CNN Coronavirus Carantina, tot mai aproape de București. Rata de pozitivare în comuna Berceni este de 9,59 la mie

Carantina, tot mai aproape de București. Rata de pozitivare în comuna Berceni este de 9,59 la mie

Carantina este tot mai aproape de Capitală. Astăzi a avut loc o şedinţă a Comitetului pentru situaţii urgente din Ilfov, în care s-a discutat propunerea de carantinare a mai multor localităţi unde rata de infecatre cu COVID este uriaşă. De exemplu, în comuna Berceni, incidenţa cazurilor de COVID a ajuns la 9,59 la mia de locuitori.

Carantina, tot mai aproape de București. Rata de pozitivare în comuna Berceni este de 9,59 la mie
Sursa foto: Hepta
de Cristi Popovici    |    18 Mar 2021   •   17:33

Cristi Popovici se afla în comuna Berceni şi are mai mullte informaţii.

Valul al III-lea lovește în plin România. În ultimele doua zile au fost înregistrate recorduri pentru acest an privind numarul infectărilor. Sunt peste 6.000 noi cazuri raportate zilnic, iar previziunile specialiştilor sunt că situaţia va deveni din ce în ce mai gravă până la jumătatea lunii aprilie, când vom înregistra vârful acestui val și am putea vorbi chiar de peste 20.000 de cazuri pe zi.

Se impun zi de zi noi restricții, lângă Capitala sunt noi localități care intră în carantină, iar în Otopeni și Popesti Leordeni elevii au fost anunțati că vor învăța de acasa, deci și aici impunerea carantinei e doar o formalitate. Specialiștii avertizeaza ca sunt trei masuri cheie care trebuie respectate pentru a ține acest val sub control: vaccinare, testare extinsă și respectarea regulilor.

De asemenea, în Bragadiru, Dobroești și Clinceni este carantină din cauza cazurilor multe de COVID. În mod normal, ieșirea și intrarea in localitate ar trebui să se facă pe baza de declarație. În realitate însă, întra cine vrea, iese cine vrea. Nu exista filtre de poliție, nu controlează nimeni pe nimeni, viața decurge la fel ca înainte. Exista doar ideea de carantină, nu și acțiunile rezultate din aceasta decizie.

Localitățile carantinate din jurul Capitalei: Chiajna, Cornetu, Bragadiru, Dobroești Clinceni.

Localități aproape de carantină: Otopeni, Berceni, Tunari, Popești-Leordeni.

×
Subiecte în articol: carantină București Berceni
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close