Antena 3 CNN Coronavirus Cum îi bagă autorităţile în carantină pe cei care vin în România din zonele galbene. La cine ajung datele lor

Cum îi bagă autorităţile în carantină pe cei care vin în România din zonele galbene. La cine ajung datele lor

Căile de intrare în ţară, fie că e vorba de aeroporturi sau de puncte de frontieră terestre, sunt supravegheate de poliţia de frontieră, la care se adaugă lucrători din Direcţiile de Sănătate Publică, în vederea plasării în carantină a celor care vin din zone considerate "de risc", arată surse citate de Antena 3.

Cum îi bagă autorităţile în carantină pe cei care vin în România din zonele galbene. La cine ajung datele lor
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    06 Oct 2020   •   19:49

La intrarea unui cetăţean care vine dintr-o ţară sau zonă "galbenă" (potenţial riscantă, unde incidenţa COVID-19 este mai mare decât în România), acestuia i se va solicita să completeze un chestionar în care va trebui să menţioneze două informaţii-cheie: de unde vine şi unde se va izola.

Datele sunt colectate de Poliţia de frontieră şi urmează să fie distribuite la Comitetul Naţional pentru Situaţii de  Urgenţă şi la Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceste Comitete constituite la nivel local sunt cele care trimit reprezentanţi ai instituţiilor competente să verifice respectarea carantinei, mai exact, dacă cei plasaţi în izolare pentru 14 zile respectă această restricţie.

Un mecanism similar fost aplicat în primăvară, în perioada stării de urgenţă.

 

×
Subiecte în articol: carantină dsp aeroporturi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close