Antena 3 CNN Coronavirus Carantină pentru românii care merg la muncă în Italia! Propunerea a fost făcută de un oficial din domeniul sănătății

Carantină pentru românii care merg la muncă în Italia! Propunerea a fost făcută de un oficial din domeniul sănătății

Autoritățile italiene sunt extrem de preocupate de situația pandemiei în Europa de Est, în condițiile în care numărul morților de COVID este de ordinul sutelor în fiecare zi în statele din această regiune.

Carantină pentru românii care merg la muncă în Italia! Propunerea a fost făcută de un oficial din domeniul sănătății
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2021   •   16:05

Unii oficiali se pronunță chiar pentru măsura carantinării.

"Guvernul trebuie să-i plaseze în carantină pe cei care sosesc din unele țări din Est", susține Alessio D’Amato, consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio din Italia.

"Italia are relații intense cu România și Bulgaria, iar lucrătorii acestor două țări sunt angajați în asistența și îngrijirea persoanelor în vârstă, motiv pentru care nu putem risca. Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare și procentul de persoane vaccinate este scăzut", a continuat el, potrivit presei din peninsulă.

Este primul oficial italian care susține o astfel de măsură pentru România și Bulgaria, țări în care imunizearea anti-COVID a populației este încă la cote reduse.

Alessio D'Amato s-a mai declarat în favoarea unui permis verde "inteligent", care avertizează când este timpul ca titularul să se revaccineze.

El i-a avansat această propunere comisarului pentru gestionarea situațiilor de urgență legate de COVID, Francesco Figliuolo.

×
Subiecte în articol: Italia carantină romani
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close