Antena 3 CNN Coronavirus Încă două orașe mari din România intră în carantină! Rata de infectare cu COVID-19 a depășit 9 cazuri la mia de locuitori

Încă două orașe mari din România intră în carantină! Rata de infectare cu COVID-19 a depășit 9 cazuri la mia de locuitori

Municipiul Bistrița și Municipiul Satu Mare intră în carantină zonală începând de joi, după ce incidenţa cazurilor COVID-19 a depășit 9 respectiv 7 la mia de locuitori. Vor intra în vigoare noi măsuri de restricție a circulației, iar cetăţenii sunt nevoiţi să se întoarcă la declaraţia pe proprie raspundere.

Încă două orașe mari din România intră în carantină! Rata de infectare cu COVID-19 a depășit 9 cazuri la mia de locuitori
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    18 Noi 2020   •   16:22

Municipiul Bistrița intră în carantină zonală începând de joi dimineață, ora 5:00, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 9 cazuri la mia de locuitori. Zona carantinată cuprinde și localitățile componente ale orașului Bistrița, și anume Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița, Unirea și Viișoara, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița Năsăud.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 18.11.2020, este următoarea:
• 4780 cazuri confirmate de CoVid-19;
• 202 decese;
• 3705 persoane externate (1535 externate vindecate/2170 externate);
• 1681 persoane în carantină;
• 868 persoane izolate;
• 207 teste, din care 188 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private.

Și Municipiul Satu Mare intră în carantină zonală începând cu data de 19 noiembrie, după ce incidenţa cazurilor a ajuns la 7,4 la mia de locuitori. Astfel se impun noi restricţii iar cetăţenii sunt nevoiţi să se întoarcă la declaraţia pe proprie raspundere.

Conform datelor publicate de Instituția Prefectului Satu Mare, la nivelul județului Satu Mare, în data de 18 noiembrie 2020, se află în carantină la domiciliu 1610 persoane. De asemenea, până miercuri, la Satu Mare s-au înregistrat 2123 vindecări și 51 decese cauzate de coronavirus.

Prefectul Radu Bud a analizat împreună cu şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne situaţia la zi a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, rata de cazuri la mia de locuitori din fiecare localitate a judeţului şi impunerea măsurii de carantină sau justificarea neimpunerii acestei măsuri în localităţile unde rata incidenţei se apropie sau depăşeşte 6 cazuri la mia de locuitori, arată comunicatul publicat de Instituția Prefectului Satu Mare

”Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare consideră că măsura carantinării municipiului Satu Mare reprezintă o abordare mai strictă pe termen scurt care va aduce beneficii mai multe pe termen lung. Este o măsură dură, dar este important să fie luată ţinând cont atât de creşterea numărului de cazuri pozitive, cât şi de faptul că în momentul de faţă toate cele 32 de paturi ATI de la Spitalul Municipal Carei şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt ocupate”, transmit reprezentanţii CJSU Satu Mare.

‼Instituire carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile, a municipiului Satu Mare, începând cu data de 19 noiembrie,...

Posted by Instituţia Prefectului Satu Mare on Tuesday, 17 November 2020

Noile restricții valabile în Bistrița și Satu Mare, începând de joi, 19 Noiembrie:

Începând de joi, cetățenii din zonele aflate în carantină se întorc la declaraţiile pe proprie răspundere de fiecare dată când ies afară din case, iar persoanelor care nu au domiciliul pe raza localităților carantinate şi se află doar în tranzit le este interzisă oprirea în localitate.

De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, dar şi organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in.

Desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private sunt de asemenea interzise, la fel ca organizarea de evenimente private în spaţii deschise şi/sau închise. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi/sau exteriorul clădirilor, va fi interzisă pe o perioadă de 14 zile. Se permite în continuare comercializarea produselor doar în sistem “take-away” (la pachet) şi/sau catering.

Coronavirus în România, 18 octombrie 2020. Record de infectări cu COVID în țara noastră

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un nou record de infectări cu COVID: 10.269 cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Ultimul record a fost înregistrat în data de 6 noiembrie, 10.260 cazuri de infectare. Astăzi avem și 168 decese noi și 1.174 pacienți sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă.

 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close