Antena 3 CNN Coronavirus Care e țara ce renunță la obligativitatea purtării măștilor de protecție de la mijlocul lunii iunie

Care e țara ce renunță la obligativitatea purtării măștilor de protecție de la mijlocul lunii iunie

Purtarea măștilor de protecție nu va mai fi obligatorie în Austria, începând cu data de 15 iunie.

Care e țara ce renunță la obligativitatea purtării măștilor de protecție de la mijlocul lunii iunie
29 Mai 2020   •   21:27

Dacă până acum, toți cei aflați pe teritoriul Austriei erau nevoiți să poarte în măști în școli, magazine, locuri turistice, de la mijlocul lunii iunie vor putea să renunțe la acest obicei. S-a luat această decizie după ce numărul infectărilor cu coronavirus și al deceselor a scăzut semnificativ.

Totuși, cei din Austria vor purta obligatoriu măști în continuare când vine vorba despre transportul public sau spațiile publice unde e imposibil să fie păstrată o distanță de cel puțin doi metri. De asemenea, frizerii și ospătarii vor purta măști în continuare.

'Ne putem da jos măştile pas cu pas', a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă la Viena. El a spus că se bazează de acum încolo pe 'mai puţine reguli şi mai multă responsabilitate individuală.'

În Austria se vor redeschide și hotelurile și sălile de fitness, iar anterior s-a decis redeschiderea magazinelor, a restaurantelor și a școlilor.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus a ajuns până acum, în Austria, la 16.655, iar al cel al deceselor la 668. Până acum s-au vindecat 15.347 de persoane.
 

×
Subiecte în articol: Austria coronavirus
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close