Antena 3 CNN Coronavirus Un cartier întreg din Tulcea, cu 2.500 de oameni, pus în carantină

Un cartier întreg din Tulcea, cu 2.500 de oameni, pus în carantină

Un cartier întreg din oraşul Babadag, Tulcea a fost băgat în carantină, după ce 12 persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Un cartier întreg din Tulcea, cu 2.500 de oameni, pus în carantină
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    18 Apr 2020   •   11:10

Măsură ca acest cartier, Bendea, să intre în carantină a fost luată printr-un ordin semnat noaptea trecută de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Prefectul spune că a fost creat un comitet pentru situaţii de urgenţă.

"Facem precizarea că din acest cartier (Bendea - n.r.), în urma efectuării a 49 de teste la persoane simptomatice, au fost confirmate pozitiv la COVID-19 până azi un număr de 12 persoane, şase dintre ele în cursul zilelor de 16 şi 17 aprilie. 

Măsuri de supraveghere şi pază pentru primele locuinţe din acest cartier în care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de către Poliţia Oraşului Babadag încă din data de 10 aprilie, ulterior fiind suplimentate forţele cu alţi angajaţi ai structurilor MAI, MApN şi ai Primăriei Babadag", se arată în comunicatul de presă mis de Prefectura Tulcea.

Sursa citată precizează că în cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2.500 de cetăţeni, majoritatea de etnie romă.

"Potrivit datelor centralizate din verificările în teren, în 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind înregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului. Potrivit datelor centralizate la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în ultima perioadă s-au întors din străinătate aproximativ 900 de persoane din oraşul Babadag, la data de 17 aprilie fiind 191 de persoane în izolare la domiciliu", se precizează în comunicatul Instituţiei Prefectului Tulcea.

Până vineri, autorităţile tulcene au anunţat 25 de cazuri confirmate cu noul coronavirus şi niciun caz de deces. 
 

×
Subiecte în articol: Tulcea coronavirus cartier carantina
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close