Antena 3 CNN Coronavirus Cum arată cartierul din Buzău, unde 2.000 de oameni sunt în carantină şi în zonă nu este nicio farmacie

Cum arată cartierul din Buzău, unde 2.000 de oameni sunt în carantină şi în zonă nu este nicio farmacie

Este o adevărată desfăşurare de forţe în cartierul Poştă din Buzău, acolo unde autorităţile au decis în miez de noapte ca întreg cartierul să intre în carantină, după ce 19 oameni din aceeaşi familie au fost infectaţi cu coronavirus.

Cum arată cartierul din Buzău, unde 2.000 de oameni sunt în carantină şi în zonă nu este nicio farmacie
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    04 Mai 2020   •   13:13

La locul cu pricina, sunt reprezentanţi ai Ministerului Apărării, ai celui de Interne şi ai Jandarmeriei, pentru a se asigura că oamenii vor rămâne izolaţi în case până se termină ancheta epidemiologică şi se dezinfectează zona.

În zonă nu este nicio farmacie, a spus primarul din localitate, însă există patru magazine alimentare, a completat acesta.

Infectarea masivă s-a produs după ce un bărbat de 41 de ani nu a respectat de Paşte măsurile de restricţie impuse de autorităţi în vreme de pandemie.

Localnicul a plecat de la Buzău la Ialomiţa să-şi viziteze socrul, care a fost diagnosticat cu COVID-19. 

Apoi, a revenit acasă şi a intrat în contact cu 31 de vecini. Aceştia au fost testaţi, iar 19 dintre ei au contractat deja coronavirusul Sars-Cov2.

Pentru a preveni în continuare răspândirea noului coronavirus în cartierul buzoian cu 2.000 de locuitori, autorităţile au luat măsuri. 

Primarul din localitate a anunţat că au fost achiziţionate 10.000 de măşti de protecţie, zona se dezinfectează, inclusiv trotuarele şi sunt montate covoraşe impregnate cu cloramină.

De asemenea, edilul a mai promis lavoare mobile, pentru ca oamenii să se poată spăla pe mâini, dar şi montarea unor dozatoare cu dezinfectant.

În ce priveşte asigurarea hranei pentru oameni, primarul spune că magazinele sunt aprovizionate, iar reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială vor veni să împartă localnicilor pachete cu alimente.

În cartierul carantinat locuiesc 2.000 de oameni. Aceștia vor primi alimente și bunuri de strictă de la autoritățile locale.

Decizia intrării în carantină a acestui cartier s-a luat în noaptea de duminică spre luni.

2.000 de oameni din Buzău, în carantină

×
Subiecte în articol: Buzau carantină
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close