Antena 3 CNN Coronavirus Câștigător al premiului Nobel, predicții despre când se va termina pandemia cauzată de coronavirus

Câștigător al premiului Nobel, predicții despre când se va termina pandemia cauzată de coronavirus

Michael Levitt, câștigătorul premiului Nobel din 2013 este de părere că virusul va fi stopat mai curând decât prevăd medicii iar inamicul mondial în acest moment este panica.

Câștigător al premiului Nobel, predicții despre când se va termina pandemia cauzată de coronavirus
Sursa foto: Pexels
25 Mar 2020   •   21:21

Câștigătorul premiului Nobel a devenit faimos după ce a prezis în februarie, aproape cu exactitate, numărul de infectați și decese la care va ajunge China. 

La mijlocul lunii februarie acesta a precizat că în China vor fi 80.000 de persoane infectate și 3.250 de decese. În 16 martie 2020, China a avut 80.298 de cazuri și 3.245 de cazuri. 

Acum, Michael Levitt a declarat pentru Los Angeles Times că Statele Unite este pe o traiectorie bună și că cel mai important lucru la nivel mondial este să contolăm panica. Analiza sa este bazată pe numărul de cazuri noi apărute de la o zi la alta înt-o singură țară, și nu pe numărul total de cazuri apărute.

De exemplu în Iran lunea trecută au fost 1,053 cazuri noi iar duminică 1,028. Chiar dacă numărul total este unul mare, important este trendul de la o zi la alta, care pare a fi în scădere, precizează Fox News. 

Deasemenea, acesta a prezis că pandemia se va termina mult mai repede decât prevăd cadrele medicale, care sunt de părere că situația ar mai putea dura câteva luni bune. 

×
Subiecte în articol: coronavirus Premiul Nobel pandemie
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close